CHP’li Yontar, okullarda yapılan parti propagandasını sordu!

CHP’li Yontar, okullarda yapılan parti propagandasını sordu!
3 Mart 2024 08:42

CHP Tekirdağ Milletvekili, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e okullarda yapılan parti propaganda hakkında yazılı soru önergesi verdi.

 

 

AKP’nin ve Cumhur İttifakının Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel’in Çorlu’da İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile birlikte ilçedeki liselerde seçim propagandası yaptığını belirten CHP’li Vekil, Söz konusu ziyarette dikkat çeken ayrıntısıysa oy istenen liselilere ”internet kart” dağıtılmıştır” dedi.

Cüneyt Yüksel’in, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda kartların “hediye” olarak verildiğini söyleyerek ziyaretin amacının ”gençlere iyi dersler dilemek” olduğunu öne sürdüğünü belirten YONTAR, “Bu yapılanların hiçbiri etik değildir. Bilim Yuvaları olarak kabul ettiğimiz okullarımız iktidarın reklam alanı haline getirilmiştir” diyerek bakanlığa bir takım sorular yöneltti.

 

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi:

Bir Büyükşehir Belediye Başkan adayının okullara giderek parti propagandası yapması etik midir?

Devlet Memurları Kanunu’na göre siyaset yapması yasak olan Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün yanında bir siyasi kişilik ile okullarda siyasete izin vermesi hususu hakkında idari soruşturma açılacak mıdır?

Bilim yuvaları olarak kabul ettiğimiz okullarımız iktidarın reklam alanı mı olmuştur?

Diğer partilerden aday olan Belediye Başkan adaylarına bu izin verilecek midir?

Cumhur İttifakının bileşenleri okul içinde çorba ve yemek dağıtmakta olup, adaletli bir yönetim açısından diğer siyasi partilere, STK’lara ve odalara böyle bir hak tanınacak mıdır?

Bir öğün yemek tüm öğrencilerin hakkı iken ve bu bakanlık tarafından karşılanması gerekirken sizin bu tür uygulamalara izin vermeniz ne kadar doğrudur?