CHP’li Yontar: Kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!

CHP’li Yontar: Kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız!
5 Şubat 2024 14:47

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar, 6 Şubat depreminin yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 
Vekil Yontar mesajında şunları söyledi: “11 ilimizi derinden etkileyen ve ülkemizin yakın geçmişte yaşadığı en büyük acılardan biri olan 6 Şubat; bizlere deprem gerçeğini unutturmayan, depreme hazırlıklı olmanın gereğini ifade eden önemli bir tarihtir. Bundan bir sene önce tam 6 Şubat gecesi gerçekleşen depremde 11 ilimiz ağır derecede etkilenmiştir. Bu depremde resmi rakamlara göre 50 bin vatandaşımız hayatını kaybetti ve milyonlarca kişi yaralandı.

 
İnkâr edilemez bir gerçektir ki ülkemiz ve ilimiz dünyanın en önemli deprem kuşaklarından biri üzerinde yer almaktadır. Bu durum, deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmemiz ve gelecekte de bu tür depremleri yaşayabileceğimiz ihtimalini göz ardı etmeden hazırlıklı olmamızı gerekli kılmaktadır. Deprem öldürmez, bina öldürür.” sözünü ilke edinerek konutlarımızı ve iş yerlerimizi içinde yaşadığımız çağın getirdiği bilimsel ve teknolojik veriler doğrultusunda inşa etmeliyiz. Denetlemeli, sorgulamalı ve kentsel dönüşümü hızlandırmalıyız.

 
6 Şubat depreminin 1. yılında tüm ülkemizin bu tür felaketleri ve acıları bir daha yaşamamasını temenni ediyor; depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.