CHP’li Yılmazkaya: Beş müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu, Türkiye’yi feda ediyor!

CHP’li Yılmazkaya: Beş müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu, Türkiye’yi feda ediyor!
9 Mart 2021 09:22

İktidarın, pandemi sürecinde zor günler geçiren esnafa, işsiz vatandaşa sahip çıkılmadığını gerekçe gösteren Yılmazkaya, Meclis Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP Hükümetini sert sözlerle eleştirdi.

 

 

“Hükmet, yandaş müteahhitlerden sildiği milyarlarca liralık vergileri vatandaşın sırtına zam ve yeni vergi olarak yüklüyor!” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, “Milyonlarca işsizin olduğu, yüz binlerce işyerinin, işletmenin kapalı olduğu ülkemizde bu zor zamanlarda esnafın, kira-elektrik-doğalgaz-stopaj-vergi-SGK borçlarının neden silinmediğini sordu?

“Maalesef beş müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu, Türkiye’yi feda ediyor!” diyen Yılmazkaya Mecliste yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

“Milyonlarca işsizin olduğu, yüz binlerce işyerinin, işletmenin kapalı olduğu ülkemizde bu zor zamanlarda esnafın, kira-elektrik-doğalgaz-stopaj-vergi-SGK borçları mücbir sebep diye silinmiyor, sadece faiziyle birlikte 6 ay erteleniyor.

Ama iktidar, yandaş müteahhitlerin yüzlerce milyar liralık vergisini tek kalemde siliyor!

Müteahhitlerden sildiği bu vergileri vatandaşın sırtına zam ve yeni vergi olarak yüklüyor!

İktidar, yandaş müteahhitlerin hazine-yolcu garantili havaalanlarının milyarlarca euroluk kira ödemelerini, 2 yıl öteledi” ifadelerini kullandı.

 

 

Hükümet Esnafın Taleplerine Kulak Tıkıyor!

 

Yılmazkaya, “Bizlerin aylardır Mecliste dile getirdiği ve TESK Başkanının, esnafın kredi ve diğer borçlarının 2022’ye ertelenmesi talebine kulak tıkayan iktidar, kimin yanında olduğunu bir kez daha ortaya koydu!

Esnaftan gelen bu yardım çağrılarına kulak tıkayan, ertelenen vergi, SGK primi borçlarına ilaveten, kredi taksitlerini aylardır kapalı olan işyerlerinin karşılamasının olanaksız olduğu ve de hepsinin kapanacağı ve ya batacağı aşikâr olduğu halde,

Bu talepleri yanıtsız bırakan iktidar,

Maalesef beş müteahhidi kurtarmak, ayakta tutmak, kasalarını doldurmak uğruna 83 milyonu, Türkiye’yi feda ediyor!” dedi.