CHP’li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı kukladır, istifa etsin!

CHP’li Yıldız: Milli Eğitim Bakanı kukladır, istifa etsin!
7 Ağustos 2014 14:48

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Bilal Erdoğan’ın “Okullarda kızlı-erkekli eğitim olmasın” sözlerine tepki göstererek, “Eğer Milli Eğitim Bakanı görevini yapamıyorsa istifa etsin, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine karışmasın. Milli Eğitim Bakanı Bakan değil, kukladır ve istifa etmelidir” dedi.

 
CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın ses kaydı olduğu öne sürülen tepelere tepki gösterdi. Söz konusu ses kaydında Bilal Erdoğan, kızlı-erkekli eğitime karşı çıkıyor.

 
Yıldız, Bilal Erdoğan’ın hangi pedolojik bilgiye dayanarak eğitime ayar verdiğini sordu. Eğitim sistemini 4+4+4 eğitim sistemiyle alt üst ettiklerini, bir de kızlı erkekli ayrıştırmasına giderek toplumu bölmeye çalıştıklarını belirten Yıldız, “Eğer Milli Eğitim Bakanı görevini yapamıyorsa istifa etsin, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine karışmasın, Milli Eğitim Bakanı Bakan değil, kukladır ve istifa etmelidir” dedi.

 
Ankara Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Saide Atıgan ise, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gençlik sesi olarak, hiçbir gericiliği kabul etmiyoruz, tüm gerici fikirleri şiddetle reddediyoruz. Çünkü, bizler Cumhuriyet’i kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün gençleriyiz. Bizler Cumhuriyet’in genç neferleriyiz, bırakmayız geleceğimizi, bizler sorarız, sorgularız, Yeri gelirse de geldikleri gibi giderler de deriz, demesini de yapmasını gayet iyi biliriz” ifadelerini kullandı.