CHP’li Yıldız: AKP’nin vaat ettiği suni bir barış

CHP’li Yıldız: AKP’nin vaat ettiği suni bir barış
11 Haziran 2014 14:54

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, “Ülkemizin ortak değerlerini siyasete alet edenler toplumsal barışın engellenmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürmektedirler” dedi.

 
Yıldız, Diyarbakır-Lice’ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından CHP Lice İlçe Başkanlığında basın açıklaması yaptı. Yıldız, geçtiğimiz yıl “barışın savaş hazırlığıyla gelmeyeceğini” haykıran Medeni Yıldırım’ın katledildiğini ifade ederek, “Tıpkı Gezi’de daha özgür ve adil bir Türkiye özlemini haykıran kardeşlerimiz gibi. Gençlerin özgürlük taleplerine savaş çığırtkanlığıyla cevap veren bir diktatörün artık bu ülkeyi yönetme meşruiyetinin kalmadığı ortadadır. Her defasında barış getirileceği söylenerek bölgede protestoya dahi tahammülleri olmayanların bu ülkede barışı tesis edemeyecekleri açıktır. Tarih maalesef bugün bizi haklı çıkardı ve son olaylarda iki yurttaşımız daha hayatını kaybetti” dedi.

 

 

BARIŞÇIL PROTESTOLARA KURŞUN SIKANLAR SÜRECİ PROVOKE EDENLERDİR

 

 

Hayatını kaybeden yurttaşlardan birine, yere düştüğü halde kurşunlar sıkılmaya devam edildiğini de ifade eden Yıldız, “Olayın katliam boyutu vardır. Bu, bizler için hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir. Yine bölgede kalıcı bir barış hazırlığında bulunanların kalekol inşaatlarına gerek duyması çelişkili bir yaklaşımdır. Süreci samimiyetten uzak yönetenler, bölgede barışçıl protestolara kurşun sıkanlar bu süreci esas provoke edenlerdir”şeklinde konuştu.

 

 

AKP’NİN VAAT ETTİĞİ SUNİ BİR BARIŞ

 

 

CHP gençlik örgütlerinin barışçıl bir şekilde halkların bir arada yaşamasını savunduğunu kaydeden Yıldız,“Haklı olan her mücadelenin yanında olan gençlik örgütlerimiz bugün de aynı kararlılığını sürdürmektedir. Kalıcı barışın sağlanması adına pazarlıksız atılacak her cesaretli adım yine gençlik örgütlerimiz tarafından desteklenecektir. Bu sebeplerden ötürü geçen yıl Medeni için geldiğimiz Lice’ye bugün de hayatını kaybeden iki yurttaşımız için gelmiş bulunuyoruz. AKP’nin halkımıza vaat ettiği barışın; suni bir barış olduğunun bilincindeyiz. Bu barışı sağlayacak olan Türkiye’nin sosyal demokrat gençleri olduğunu da hepinizin bilmesini istiyoruz. Türkiye’nin seçilmiş en genç belediye başkanının Lice’de bulunduğu gerçeğini hatırlatarak yeni toplumsal barış sürecini de bu ülke gençliğinin sürdüreceğine inanıyoruz” dedi.

 

 

SALDIRILARI BİR HALKA MAL ETMEK ABESLE İŞTİGAL

 

 

“Her şeye rağmen ülkemizin sembollerine yönelik yapılan saldırıların da hiçbirini kabul etmemekteyiz” diyen Yıldız şöyle devam etti:

 
“Ülkemizin ortak değerlerini siyasete alet edenler toplumsal barışın engellenmesini isteyenlerin ekmeğine yağ sürmektedirler. Bu alandaki temel hedefin bu refleksi kendi oy maksimizasyonuna dönüştürme amaçlı kullanmak isteyenleri ifşa etmek olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizin bağımsızlığının simgesine karşı yapılan saldırı; bu sürecin provoke edilmesi sonucundan başka bir sonuç doğurmayacaktır. Bu saldırıların bunun dışında hiçbir getirisi yoktur. Yapılan saldırıları bir halka mal etmekse; tam anlamıyla abesle iştigaldir. Bir arada yaşamak için çabaladığımız ve halkların eşit olduğu bir ülke tahayyülüyle…”

 
Askeri hastanede tedavi altında olan yaralı askerleri ziyaret eden Yıldız, Lice Belediye Başkanı Rezan Zuğurli’yle de görüştü. Yıldız, Diyarbakır ziyaretinde, gençlik örgütüyle birlikte bölge halkının sorunlarını da dinledi.