CHP'li Umut Oran hükümeti, 28 Şubat'ta rövanş arayışı konusunda çok sert uyardı!

CHP'li Umut Oran hükümeti, 28 Şubat'ta rövanş arayışı konusunda çok sert uyardı!
21 Şubat 2013 13:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel başkan yardımcılarından Erdoğan Toprak, Kürt meselesinin çözümünde hükümete desteklerini çekebileceklerini açıklarken, Umut Oran, post modern darbenin yıldönümü olan 28 Şubat’ta bazı medya, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri mensuplarının sabaha karşı evlerinin basılıp, ‘rövanş’ alınacağı söylentilerinin yoğunlaştığını öne sürdü.

 

 

 

 

CHP genel başkan yardımcıları Umut Oran ve Erdoğan Toprak, iş dünyası ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle görüşmek üzere bölge milletvekilleriyle birlikte Adana’ya geldi. CHP Adana İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya gelen Umut Oran ve Erdoğan Toprak, ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

’28 ŞUBAT’IN RÖVANŞI KORKU DALGASI’




Umut Oran, AKP iktidarında Adana’nın ekonomik olarak gerilediğini, uygulamaya konulan teşvik modellerinde büyük darbe aldığını öne sürdü.

 

 

Oran, Adana’nın bu mağduriyetinin sektörel bazda teşvikler sağlanarak giderilebileceğini savundu. Hükümeti yargı alanında eleştiren Umut Oran, gelinen noktada Türkiye’nin en önemli gündem maddesinin 28 Şubat soruşturması olduğunu belirtti.

Umut Oran, “Öyle bir korku dalgası yaratılıyor ki, efendim 28 Şubat’ta rövanş alınacak. İşte medyanın bazı mensupları, iş dünyasının bazı mensupları, sivil toplum örgütlerinin bazı mensupları sabaha karşı evlerinden alınacak. Bakın buradan hükümeti uyarıyorum, yargının dikkatini çekiyorum. Böyle bir şeyin olmaması gerekiyor. Adaletin sağlıklı, adil, eşit bir şekilde herkes için çalışması gerekiyor.

 

 

Yani adaletin bugün bir yerlerden talimat almaması gerekiyor. Varsa sorun adalet mercileri, gerekli makamlar çağırırlar, davet ederler, soruştururlar, kovuştururlar. Ama masumiyet karinesi varken, insanların suçları sabit olmadan, katil, terörist, suçlu gibi davranmaya kimsenin hakkı yok. İktidarın da bu konuda çok dikkatli olması gerekiyor. Yargının da bu konuda dikkatli olması gerekiyor. Buradan bir kez daha Adalet Bakanı’na sesleniyorum; hükümeti uyarıyorum. Bakın 28 Şubat’ta bir rövanş mantalitesiyle, duygularıyla hareket etmeyin” dedi.

Umut Oran, Yargıtay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ve Danıştay Başkanı Ali Alkan’ın ‘Geliştirilmiş Bilirkişilik Sistemi AB Eşleştirme Projesi’nin açılış toplantısındaki yorumlarına da dikkat çekti.