Chp'li Tekin, Saraı Sıerra'yı örnek gösterdi: 93 kadınımızı kim araştıracak?

Chp'li Tekin, Saraı Sıerra'yı örnek gösterdi: 93 kadınımızı kim araştıracak?
9 Şubat 2013 12:39

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul’da ölü bulunan Sarai Sierra için ABD’li tüm istihbarat birimlerinin İstanbul’a yerleştiğine ve araştırmaların devam ettiğine dikkat çekerek, Türkiye’de son 6 ay içinde öldürülen 93 kadını kimin araştıracağını sordu.

 

 

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Antalya’da partililerle kahvaltıda buluştu. Atatürk Parkı’ndaki bir restoranda CHP Muratpaşa Kadın Kolları Teşkilatı’nca düzenlenen kahvaltıya Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Başkanı Devrim Kök ile çok sayıda partili katıldı.

Çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olunduğunu özellikle kadınların bilmesi gerektiğini belirten Gürsel Tekin, Türkiye’de son 6 ay içinde 93 kadının şiddet sonucu hayatını kaybettiğini, 27 kadının da 6 aydır kayıp olduğunu söyledi.

 

 

Bu durumu herkesin çok iyi düşünmesi gerektiğini belirten Tekin, şöyle konuştu:

“Örneğin geçen hafta Batman’da 4 kadın intihar etti. Hiç gazetelerde, televizyonlarda gördünüz mü? Ama öbür tarafta, daha son yaşadığımız, bir başka ülkenin yurttaşı için haberleri görüyorsunuz. Olması gereken bu, helal olsun. Önce kaybolduğu için, ABD’nin tüm istihbarat örgütleri İstanbul’a yerleşti, kadını daha sonra hayatını kaybetmiş şekilde buldular ve hala araştırıyorlar. 93 kadınımızı kim araştıracak? 93 kadınımız bu ülkenin yurttaşları değil miydi? O yüzden CHP’li kadınlara çok iş düşüyor. Sadece belediyeleri değil, tüm seçimleri kazanacağız. 3 seçim var önümüzde. Türkiye kendi kaderini tayin edecek ve kadınlarımıza özellikle çok büyük görev düşecek.”

CHP’li İzmir, Antalya ve Eskişehir belediyelerindeki kadın çalışan sayısının AKP’li İstanbul, Ankara ve Kayseri belediyelerine göre daha çok olduğunu beliren Tekin, “Bu fotoğraf çok açık gösteriyor. Şiddet sadece öldürmekle olmuyor, bu da bir nevi şiddet” dedi.

DİDİŞME DEĞİL, SEFERBERLİK GÜNÜ

 

2009 yerel seçimlerinde CHP’nin İstanbul’da en büyük başarıyı kadınlarla aldığını dile getiren Tekin, “Onun için ne kadar kadın sayısını artırırsanız reyinizi de o kadar çok artırırsınız. Yarışmalar, iç çekişmeler olur ama gün seferberlik günüdür, birbirimizle didişme, yarışma günü değil. Türkiye umudunu CHP’ye bağlamış, bizim de umudumuz sizlersiniz” diye konuştu.

SAKIZ İÇİN 100 LİRA VERDİ

 

 

Kahvaltıda kadın kollarının çalışmalarına maddi destek amacıyla hediye çekilişli sakız satışı yapıldı. Partililere 5 liradan satılan sakızlardan bir tane de Genel Başkan Yardımcısı Tekin satın aldı ve karşılığında 100 lira ödedi.

Kahvaltıya katılan milletvekili Gürkut Acar, belediye başkanları ve İl Başkanı Devrim Kök, konuşmalarında gelecek yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerini yeniden kazanarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yine hayal kırıklığına uğratılacağını söyledi.