CHP’li Tekin: 2021’de 100 binden fazla esnaf kepenk kapattı!

CHP’li Tekin: 2021’de 100 binden fazla esnaf kepenk kapattı!
8 Aralık 2021 09:27

2021 yılında her gün ortalama 300 esnafımız iflas etmiş diyen CHP’li Tekin, “bu demek oluyor ki, 2021 yılı içinde 100 binde fazla esnaf, meslekten ve sicilden terkin işlemi gerçekleştirerek kepenk kapatmış. Yakın zamanda binlerce esnaf daha kepenk kapatabilir” uyarısında bulundu.

 

 

CHP İstanbul Milletvekili, yüksek kur ve enflasyon ağır vergiler, zamlar, artan girdiler ve aylarca kapalı kalan işyerleri nedeniyle esnafın borç batağına sürüklendiğini, her beş esnaftan dördünün ise borcunu ödeyemediğini söyledi. Derin ekonomik kriz ve pandemi sürecinin tüm esnaf ve dar gelirlileri çıkmaza sürüklediğini, milyonlarca insanın işsiz kaldığını ifade eden Tekin, ülkemizde sadece bir yıl içinde 100 binden fazla şirket ve ticari işletme iflas ediyorsa AKP iktidarının, yıllar önce geliştirmiş olduğu ekonomi modeli olan ‘anonim şirket’ (AŞ) modelinin bugün gelinen noktada, çöktüğü, iflas ettiği artık apaçıktır!.. ifadelerini kullandı.

 

 

Süreci yönetemiyorlar, ülkeyi yönetemiyorlar diyen Tekin, “Türkiye ekonomisi tam olarak iflas etmiş durumda. Sanayici, esnaf, işçi, memur perişan bir vaziyette. Enflasyon giderek yaşamı çekilmez yapıyor. Vatandaşın yaşam koşullarının iflas etmesi yetmiyormuş gibi, iktidar bütün yanlışlarının faturası bir kez daha yurttaşlara ödetmek istiyor. Bugüne kadar her türlü yurttaşlık görevini yerine getiren, vergisini ödeyen esnafa bu reva görülmemeliydi. Bir an ve hızlı bir şekilde milletin önüne sandık gelmeli ve millet kendi kaderini kendi tayin etmelidir. Milletin sofrasındaki son kuru ekmeğe de göz dikmekten vaz geçin. Ayıp” sözleriyle değerlendirdi.