CHP’li Taşcıer: 815 gündür cevap bekleyen sorum var!

CHP’li Taşcıer: 815 gündür cevap bekleyen sorum var!
4 Ekim 2020 11:39

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Ecz. Gamze Taşcıer Sağlık Bakanlığı’na yönelttiği soruların yanıtsız kaldığını belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın TBMM iradesini tanımadığını söyledi. “Sağlık Bakanı ne soru önergelerime ne de bilgi edinme başvurularıma cevap vermiyor.” diyen Taşcıer, bugüne kadar kendisine 17 soru önergesi verdiğini ancak yalnızca ikisine cevap alabildiğini, bilgi edinme yoluyla yaptığı başvuruların da onunun yanıtsız kaldığını ifade etti.

 

 

“815 GÜNDÜR CEVAP BEKLEYEN SORUM VAR!”

 

Soru önergelerine ve bilgi edinme başvurularına yanıt alamadığını belirten Taşcıer, “Bilgi Edinme Kanunu’na göre başvurular 15 iş günü içerisinde cevaplanmak zorunda. Benim tamı tamına 620 gündür cevap alamadığım başvurum var. Daha da vahimini söyleyeyim, tam 2 yıl 2 ay 21 gündür, yani 815 gündür cevap bekleyen soru önergem var. Soru önergelerimden iki tanesi iki yılın üzerinde, yedi tanesi de 1 yılın üzerinde zamandır cevap bekliyor.” dedi. Salgın yoğunluğunun öne sürülebileceğini belirten Taşcıer, “Bakan Bey çok yoğun diyeceğiz ama bakanlıklarda zaten bu soruların cevaplandırılması için birimler bulunuyor. Cevabın altına sadece imza atacak ama bunu dahi yapmıyor. Bakan Bey 2 yıl 2 ay 21 gündür salgınla mı mücadele ediyor?” ifadelerini kullandı.

 

 

“ATANMIŞ BAKAN SEÇİLMİŞ MİLLETVEKİLLERİNE CEVAP VERMİYOR”

 

 

Sorularının yanıtsız kalmasının kabul edilemez olduğunu belirten Taşcıer, “Atanmış Sağlık Bakanı’nın, halkın oylarıyla seçilmiş milletvekillerine cevap vermiyor olması, Fahrettin Koca’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini tanımadığı anlamına geliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından salgında açıklanan verilerin gerçeği yansıtmadığını, asıl verilerin halktan ve dünyadan gizlendiğini, hem bizler hem Türk Tabipleri Birliği hem de sağlık emekçileri aylardır dile getiriyorduk. Sonunda Bakan da durumu itiraf etmek durumunda kaldı. Merak ediyorum, sorduğum sorulara cevap verilmemesinin ardında da gerçekleri gizleme çabası mı var? Acaba yine halktan kaçırmaya çalıştıkları gerçekler mi var?” diye sordu. Cevaplanmayan sorularından örnekler veren Taşcıer, “LÖSANTE’ye bir türlü tam ruhsat verilmemesiyle ilgili sormuşum cevap yok, bakanlıkta çalışan kadın sayısını sormuşum yok, hastanelerde doğum yapan kız çocuklarını sormuşum yok, Ankara’daki uyuz vakalarını sormuşum yok, ambulanslarda patlayan oksijen tüplerini sormuşum yok, sahte ilaçları sormuşum yok. Bunlar pandemi dönemi öncesinde sorulanlar. Halk adına denetim göreviyle yönelttiğim daha böyle onlarca soru cevapsız kaldı. Yani pandemi yoğunluğu bir bahane değil. Atanmış bakan, seçilmiş milletvekillerini ve TBMM iradesini tanımıyor.” dedi.