CHP’li Sümer: Bu poşet ekonomiyi hurdaya çıkardığınızın kanıtı!

CHP’li Sümer: Bu poşet ekonomiyi hurdaya çıkardığınızın kanıtı!
13 Kasım 2022 09:12

Hazine Bakanı Nebati’ye içinde 2 kilo madeni para olan poşeti gösteren CHP’li Sümer, “Bu poşetin içindeki 85 lira hurdacıda 242 lira ediyor. Ekonomiyi hurdaya çıkardınız” dedi.

 

 

Hayat pahalılığını görmezden gelip ekonomiye ilişkin pembe tablolar çizen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati poşet dolusu madeni parayla eleştirildi. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonuna bir poşet içerisinde getirdiği 25 kuruş, 50 kuruş ve 1 liralık madeni paraları Bakan Nebati’ye göstererek TL’deki olağanüstü değer kaybını hurda değeri üzerinden anlattı. Sümer, “Sayın Bakan, elimde 2 kilo ağırlığında madeni para var. Poşetteki metal paraların toplam değeri 85 lira. Paraları çarşıda pazarda harcasam 85 lira ediyor. Ama alışveriş yapmayıp direkt hurdacıya götürsem 242 lira ediyor. Paranın hurdacıdaki değeri kendi değerinden daha fazla. Yazıktır, günahtır. Ekonomiyi hurdaya çıkardınız” dedi. Sümer, eleştirilerini şöyle sürdürdü:

 

MEMLEKET BATMIŞ

 

“Bu poşet ekonomiyi hurdaya çıkardığınızın kanıtıdır. Türk parası ancak hurdacıda değer görüyor. Memleket batmış, ekonomi hurdaya çıkmış siz hâlâ gözlerdeki ışıltı peşindesiniz. ‘TL tarihin en düşük seviyesinde, daha da değer kaybetmez’ dediniz. Siz bu açıklamayı yaptıktan sonra TL yüzde 20 daha değer kaybetti.”

 

Saraydan farklı görünebilir, çocuklar okula aç gidiyor

 
CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, Bakan Nebati’nin her fırsatta ‘İşler iyi, tıkır tıkır gidiyor’ diye açıklamalar yaptığını, ancak işlerin tam aksine kötü olduğunu ifade ederken, “Saraydan bakınca farklı görünebilir. Ancak milyonlarca öğrenci okula aç gidiyor. Kaban ve mont almak için mağazalar 36 ay taksit yapmaya başladı” dedi.