CHP’li Şeker: Sınır illerinde can güvenliği risk altında

CHP’li Şeker: Sınır illerinde can güvenliği risk altında
11 Temmuz 2015 10:00

IŞİD nedeniyle özellikle Suriye sınırındaki illerde yaşayan vatandaşların can güvenliğinin ciddi risk altında olduğunu vurgulayan CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, “Türkiye’den 10 bine yakın genç katıldı. Kaç tanesinin öldüğünü bilmiyoruz. Sadece Gaziantep’te 22’ye yakın ailenin yakınları çocuklarının orada hayatını kaybettiği bilgisini paylaştı” diye konuştu.

 

 

Şeker IŞİD nedeniyle özellikle Suriye sınırındaki illerde yaşayan vatandaşların can güvenliğinin ciddi risk altında olduğunu da söyledi. Şeker şöyle dedi: “Bir yanda sınıra dayanmış IŞİD militanları, diğer yanda da dünyanın dört bir tarafından IŞİD’e katılmak üzere bu illere gelen terör örgütü sempatizanları var. Buradaki halk bunlarla yaşamak zorunda bırakılıyor. Bunlar istenirse rahatlıkla önlenebilir ve halk, yaşadığı tedirginlikten kurtarılabilir.

 

 

HALK BUNLARLA YAŞAMAK ZORUNDA BIRAKILIYOR

 

 

IŞİD’e katılmak üzere Türkiye’yi güzergah olarak kullananların başını Sudan kökenli Avrupa pasaportlular çekiyor. Bunlar İstanbul veya Ankara havalimanına geldikten sonra takip edilebilirler, sınır illerine gitmesi engellenebilir. Benim bildiğimi Milli İstihbarat Teşkilatı bilmiyor mu? Hartum Özel Tıp Bilimleri ve Teknoloji Üniversitesi öğrencileri yine gruplar halinde Türkiye üzerinden Suriye’ye geçip IŞİD’e katılıyorlar.

 

 

Mart ayında 11 kişilik bir grup, haziran ayında 3 anne, 9 çocuktan oluşan bir grup, geçtiğimiz günlerde yine 18 veya 12 kişilik bir grup yine IŞİD’e katılmak üzere güzergah olarak Türkiye’yi kullandı. Türkiye’den 10 bine yakın gencimiz katıldı. Kaç tanesinin öldüğünü bilmiyoruz. Sadece Gaziantep’te 22’ye yakın ailenin yakınları çocuklarının orada hayatını kaybettiğini bizleri arayarak söyledi. Türkiye’nin değişik illerinden çocuklarının Suriye‘de öldüğünü, en azından cenazesini alıp getirebilmek için bizlerden yardım istediler. Şu anda dünyanın değişik ülkelerinden IŞİD’e katılanlar bugün, yarın çekilip kendi ülkelerine gidecekler. Türkiye’den katılan gençler de dönüp kendi ülkesine gelecekler. O zaman her ülkenin bir IŞİD’i olacak, her ülkenin bir terör örgütü olacak, buna da hazırlıklı olmalıyız.”

 

 

Kaynak: Taraf / Güler Yılmaz