CHP'li Seçer referandum istedi

CHP'li Seçer referandum istedi
1 Ekim 2012 12:34

CHP Mersin Milletvekili Seçer, kamuoyunda “bütünşehir” olarak da bilinen, büyükşehir belediyelerine ilişkin yeni düzenlemeyi eleştirerek “AKP, eğer samimi ise mahalle yapmak istediği beldeleri referanduma götürsün. Halk ne diyorsa o olsun. Biz belde belediyelerinin kapatılmasını istemiyoruz” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Seçer, hafta sonunda seçim bölgesinde önemli ziyaretler gerçekleştirdi. Tarsus’ta Tenis İhtisas Spor Kulübü ve Tarsus Belediyesi’nin işbirliğiyle göçle gelen vatandaşların ekonomik ve sosyal uyumunun sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “Raket Tutan Eller” projesinin açılış törenine katılan Seçer, eğitim alacak çocuk tenisçilerle buluştu.

Daha sonra, CHP Yenişehir İlçe örgütünün Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına katılan Seçer, ardından Toroslar İlçe Başkanı Mustafa Erkoç ve ilçe yöneticileriyle birlikte Hakkari’nin Çukurca ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Hayrullah Engizek’in Soğucak’taki baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Turan Engizek ve yakınlarına başsağlığı dileyen Seçer, “Siyaset kurumu artık boş sözleri bir kenara bırakarak bu soruna bir çözüm bulmak zorundadır. Başbakan, bu konuyu siyaseten istismar etmekten vazgeçmeli, samimi çözüm yolları üretmelidir. Muhalefet olarak biz de gereken katkıyı sağlamaya hazırız” diye konuştu.

REFERANDUMA GİDİLSİN

Toroslar İlçe Başkanı ve yöneticilerle birlikte Halkkent’te düzenlenen bir kahvehane toplantısında yurttaşlarla bir araya gelerek sohbet etme fırsatı da bulan Seçer, burada 2013’te yapılacak yerel seçime dönük önemli mesajlar verdi. TBMM’nin açılmasıyla birlikte büyükşehir belediyelerine ilişkin yeni düzenlemenin Genel Kurul gündemine alınmasını beklediklerini söyleyen Seçer, yasa ile büyükşehir sayısını 16’dan 29’a çıkarılacağını, tüm büyükşehirlerde belediye sınırları il sınırlarına kadar genişletileceğini ve binin üzerinde belde belediyesinin kapısına kilit vurulacağını söyledi.

Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu vurgulayan ve CHP’nin mahalli idareleri kapsayacak bir reformu desteklediğini anlatan Seçer, ancak yeni düzenlemeyle birlikte belde belediyelerinin mahalle statüsünü kazanacağını ve adeta elinin kolunun bağlanacağını belirtti. Seçer,
şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin imza attığı Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı, belde belediyelerin kapatılması durumunda yerel halkın bu konuda ne dediğinin referandumlar yoluyla ortaya konulmasını söylüyor. Hodri meydan! AKP, eğer bu konuda samimiyse o zaman mahalle yapmak istediği beldeleri referanduma götürsün. Bakalım o yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlar ne düşünüyor, ne istiyor? Biz belde belediyelerinin kapatılmasını istemiyoruz. Onun için böyle bir düzenlemeye karşı çıkacağız. Kapatılmak istenen belde belediyeler içinde referandum yapılsın, beldede yaşayan vatandaşımız karar versin ve onların dediği olsun”

CHP MERSİN’DE BİR MARKADIR

Büyükşehir belediyelerine ilişkin yeni düzenleme ile Mersin il sınırlarının “Büyükşehir sınırları” olacağını hatırlatan Seçer, son genel seçimde AKP ile CHP’nin başa baş oy aldığını, ancak AKP’nin çok az bir oy farkıyla birinci parti olarak çıktığını anımsattı. Yerel seçim atmosferinin farklı olacağını söyleyen Seçer, CHP’nin hem büyükşehirde hem de 13 ilçede önemli başarılar elde edeceğini vurguladı ve “CHP, Mersin’de bir marka ve en güçlü bir partidir. Yerel seçimlerde CHP kesinlikle Mersin’de başarılı olacaktır” diye konuştu.