CHP’li Öztunç: AKP’nin asli işlevi betonlaşma ve rant!

CHP’li Öztunç: AKP’nin asli işlevi betonlaşma ve rant!
11 Ocak 2022 17:55

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç; Ankara, Mersin, Kastamonu, Manisa’daki bazı ormanlık alanların orman vasıflarının kaldırılmasına ilişkin, “AKP’nin işlevi betonlaşma ve rant üzerine örülmüş. Bilim ve feni bahane edip kimseyi kandırmasınlar, çok açıktır ki rant ve talan için orman olmasında fayda görmedikleri yerleri yok etmeye yemin etmişler” dedi.

 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Ankara, Mersin, Kastamonu, Manisa’daki bazı ormanlık alanların orman vasıflarının kaldırılmasına ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. Öztunç, ormanlık vasıflarını kaldıran Cumhurbaşkanı Kararlarına ilişkin şunları dedi:

“Bilim ve feni bahane edip kimseyi kandırmasınlar, rant ve talan için orman olmasında fayda görmedikleri yerleri yok etmeye yemin etmişler. Devletin bu konudaki asli görevi ormanlaştırma ve korumadır. AKP’nin işlevi ise betonlaşma ve rant üzerine örülmüş. Bilim ve feni bahane edip kimseyi kandırmasınlar, çok açıktır ki rant ve talan için orman olmasında fayda görmedikleri yerleri yok etmeye yemin etmişler.

 

 

“CUMHURBAŞKANLIĞI DÖNEMİNDE ORMAN SUÇLARI ARTTI”

 

 

2018’de 11683, 2019’da 12864, 2020’de 17369 dekarlık orman alanı işgal altına alınmışır. Ormanda açılan usulsüz alanların boyutlarına bakıyoruz, benzer bir artış orada da var. 2018’de 14363, 2019’da 13494, 2020’de 22706 dekarlık orman alanı usulsüzce açılmış.

Bilim insanları 2B uygulamaları kapsamında 636 bin hektarlık orman alanının orman dışına çıkarıldığını dile getiriyor. AKP çok açık ki ormanlardaki kaçak yapılaşmalara yönelik düzenlemelerle seçim yatırımı yapıyor. Yakında, imar aflarını da yaygınlaştırır. İktidar olacağız diye Anayasal suç işliyorlar. Ormansızlaşmanın Nedeni AKP’dir.”