CHP’li Öztrak: Ne yapıyorlar? Senin yaptıklarını ortaya seriyorlar

CHP’li Öztrak: Ne yapıyorlar? Senin yaptıklarını ortaya seriyorlar
7 Mart 2014 11:08

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dün katıldığı bir televizyon programındaki açıklamaları ile ilgili olarak Öztrak,”Hükümetin başının devlet krizini, rejim krizine çevirmekte zirve yaptığı bir sohbet olmuştur. Ne diyor hükümetin başı, ’30 Mart’tan sonra Facebook ve Youtube’u kapatacağım. Bunlar ahlaksızca işler yapıyorlar.’ Ne yapıyorlar? Senin yaptıklarını ortaya seriyorlar. Mahkum ettirmek istediği kişileri, mahkum ettirmek için yargıya yeni müdahalelerin yapılacağının sinyallerini pervasızca veriyor” dedi.

 

Öztrak, dün açıklanan 2013 yılına ait işsizlik rakamlarını anımsatarak, ekonominin istihdam yaratmakta zorlandığını ileri sürdü.

İstihdamı artırmak için yeni yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirten Öztrak, “Ancak yatırım iştahı kayboldu. Bu yılın ilk 3 ayında işler parlak değil. Tüketicilerin ve yatırımcıların güveni dibe vurdu. Güven kaybolurken ekonominin kırılganlıkları da artmaya devam ediyor” dedi.

 


Anayasa Mahkemesi’nin eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ ile ilgili kararına değinerek, “Hak ihlallerinin bir daha yaşanmaması ve hakkı ihlal edilen her bir vatandaşımızın özgürlüğüne kavuşması en büyük temennimizdir. Ama bu ülkenin şerefli komutanlarına yapılan haksızlıkların giderilmesine yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan bakan mahdumlarının ve Sarraf’ın içeri alınmalarının vesile olması da insanın içini acıtmaktadır” diye konuştu.

 

Öztrak, Meclis’e gelen dört eski bakanın dokunulmazlık fezlekeleriyle ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi: “CHP olarak bu işin ilk gününden itibaren ‘fezlekeler Meclis’e gelsin’ diye bağırıyoruz. Önce hazırlanmış olan fezlekeleri geri çektiler, yeniden yazdırdılar. Sonra da Meclis tam tatile girdiğinde bu fezlekeleri Meclis’e getirdiler. Bu artık iktidarın ne hale geldiğini, iktidarın tarafsız olması gereken Meclis Başkanı’nı, parlamentonun başını yani yasamayı, yasamanın başını nasıl kullandığını açık seçik ortaya koymaktadır.”