CHP’li Özgündüz: 300’e yakın sabatoja engel olamayanlar, yolcu güvenliğini nasıl sağlayacak?

CHP’li Özgündüz: 300’e yakın sabatoja engel olamayanlar, yolcu güvenliğini nasıl sağlayacak?
28 Mayıs 2014 09:28

CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Yüksek Hızlı Tren Sabotajlarını Meclis’e taşıdı “bu kadar kolay biçimde 300 civarı sabotajın yapıldığı hat hizmete girdiğinde ulaşım ve yolcuların güvenliği nasıl sağlanacaktır?” diye sordu.

 

Özgündüz, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde sabotaj rakamının 270 olarak belirtilmesinin sehven yapılıp yapılmadığını ve bu rakamın doğru olup olmadığını sordu.Yaklaşık 300 sabotaj olduğununun belirtilmesine karşın, sabotajlar artmaya başladığında ilgili birimlerce önlem alınmama nedenlerini öğrenmek isteyen CHP’li Özgündüz “Ülkemizde artık hemen her yere güvenlik nedeniyle kameralar takılmaktayken, sabotajların gerçekleştiği yerlerde bu kameralardan bulunmamakta mıdır? Eğer bu önlem alınmamışsa özel hayatın gizliliğini ihlal etmemesine ve bu önlemin hem de 300’e yakın sabotaj iddianız olmasına rağmen zamanında takılmama nedenleri nelerdir? Sabotaj olasılıklarını azaltmak için ne gibi önlemler alınmaktadır?
Bu kadar kolay biçimde 300 civarı sabotajın yapıldığı hat hizmete girdiğinde ulaşım ve yolcuların güvenliği nasıl sağlanacaktır?”
diye sordu.

 

CHP’li Özgündüz, “Ankara-İstanbul arası YTH hizmete girdikten sonra da her gün bu biçimde onlarca sabotaj olması nasıl engellenecektir?” diyerek, “Kamuoyunda ortaya atılan, sabotaj olmadığı ya da en azından bu kadar çok olmadığı, YTH’nin hizmete girmesinin gecikmesi sonucu böyle bir bahaneye başvurulduğu iddiaları doğru mudur?” dedi.