CHP’li Özel: Negatif propaganda yapmaları büyük suç

CHP’li Özel: Negatif propaganda yapmaları büyük suç
13 Şubat 2017 09:27

‘Hayır’ diyenlerin terör örgütleriyle yan yana gösterilmesine tepki gösteren Özgür Özel, “Paketlerini anlatmak yerine negatif propagandayı seçtiler. Yaptıkları hukuk devletinde büyük suç” dedi.

 

 

 

Meriç Tafolar / Milliyet

 

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “PKK’nın, FETÖ’nün DHKP/C’nin ismini anıp bu örgütleri referanduma etki edecek örgütler gibi göstermek doğrudan terörü övme ve terör örgütü propagandasıdır” görüşünü savundu.

 

 

CHP’li Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım’ın PKK ve FETÖ ile CHP’nin “hayır” dediğine yönelik söylemlerini Milliyet’e şöyle değerlendirdi:

 

 

“Referandum kampanyası sürecinde taraflardan bir tanesi pozitif kampanya yürütüyor, güleryüzlü, gençlerle birlikte, neşeli, akıl dolu bir kampanyayla bu teklife karşı geliyor. En sağcısından en solcusuna farklı kesimler birlikte yaşamayı savunuyor. İçerik tartışmasında çok güçlüyüz o kadar güçlüyüz ki bizimle aynı şeyi söyleyen akademisyenleri kamudan ihraç ediyorlar. İki taraf arasında şöyle bir fark var, taraflardan biri bütün terör örgütlerini sayıp bunlar hayır dedikleri için evet diyoruz diyor. Hayır oyu kullanacaklar olarak bir takım mafya liderlerinin, ABD’de rehin tutulan Reza Zarrab’ın ismini saymak yerine paketin içeriğini ve neden karşı çıktığımızı anlatıyoruz.

 

 

‘Teröre övgü’

 

 

Kendi paketlerini anlatmak yerine negatif propagandayı seçtiler, büyük bir yanlış yapıyorlar. Bu yaptıkları hukuk devletlerinde büyük bir suç. PKK’nın, FETÖ’nün DHKP/C’nin ismini anıp bu örgütleri referanduma etki edecek örgütler gibi göstermek doğrudan terörü övme ve terör örgütü propagandasıdır. Cumhurbaşkanı ve başbakan bu örgütlerin adını sayarak, onları güçlü göstererek bu örgütlerde yaşanabilecek olası çözülmeleri engelliyor… Hükümet, bu söylemiyle Türkiye’yi terör örgütleriyle baş edemeyen bir ülke, terör örgütlerini de siyasetin baş aktörü olarak gösteriyorlar. Yazıklar olsun.”

 

 

‘Evren’in gerisinde’

 

 

Özel, Erdoğan’ın “Bu sistem, bileklerimizde prangaydı. 16 Nisan’da bileklerimizdeki bu prangaları söküp atmaya var mıyız?” sözlerine ilişkin olarak da şu değerlendirmelerde bulundu: “Önerilen değişiklik, hukuk denetiminden kurtulmuş, tüm kuvvetleri kendisine bağlayan, demokrasiyi yüzlerce yıl geriye götüren bir değişiklik. bugün gelinen noktada, mevcut anayasanın bile gerisine, Evren’in bile gerisine düşüyorlar, bunu savunamıyorlar. Vatandaşın bir tek güvencesi var, hukuk. Cumhurbaşkanı ağzından baklayı çıkardı.”