CHP’li Özel: Kendini ortadan kaldırmayı teklif eden bir başbakan var!

CHP’li Özel: Kendini ortadan kaldırmayı teklif eden bir başbakan var!
9 Ocak 2017 17:35

CHP’li Özgür Özel, Meclis Genel Kurulu’nda anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmede Başbakan’ın konuşacak olmasına ilişkin şöyle dedi:

 

 

 

“Başbakan çıkacak ve diyecek ki ‘bu imza ettiğim teklifi kabul edin ki benim görevim ortadan kalksın. Ben yok olayım’ ve Başbakan kendi grubunu ikna etmesi lazım, ‘Arkadaşlar bu teklife oy verin ki bu parlamentonun bir önemi kalmasın’ diye kendi kendini yok eden, kendi kendini imha eden, kendini ortadan kaldırmayı teklif eden bir başbakan ile karşı karşıyayız.

 

 

‘HADSİZ BİR TEKLİF İLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

 

 

 

Haksız ve hadsiz bir teklif ile karşı karşıyayız. Yapılan iş kendine saygısı olmayan bir Başbakan’ın kendini yok hükmünde gören bir Başbakan’ın grubuna saygısı olmayan ve grubunu yok hükmünde gören bir Başbakan’ın Türkiye’ye ‘ben buna inanıyorum siz de inanın’ diyeceği bir konuşmayı hep beraber izleyeceğiz. İbretlik konuşmadır. Demokrasi açısından utanç verici bir konuşmadır. Bu konuşmayı Başbakan’ın yapması da kendi grubundaki rahatsızlıkların ve kendi çelişkilerinin büyüklüğünün bir göstergesidir.”

 

 

 

Konuşma süresine ilişkin de Özel, “Biz süre sınırı uygulanmaması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

 

 

CHP NE YAPACAK?

 

 

 

CHP’nin nasıl bir muhalefet yapacağına ilişkin de Özel, “İçerikli, güçlü, net bir muhalefet yapacağız. Bu netliğe karşı AKP bir sertliğe başvurursa da o sertliğe de boyun eğmeyeceğiz” dedi.

 

 

‘OYLARINI KULLANACAKLAR’

 

 

 

Oylamalara katılıp katılmayacaklarına ilişkin de Özel, “Tüm süreç boyunca pek çok oylama olacak. O oylamalarda CHP zaten herhangi bir grup kararı alınmadığı için ‘oylamaya katılın ya da katılmayın’ diye de bir şey söylemeyecek ama milletvekillerimiz İçtüzüğe ve Anayasaya uygun olarak oylarını kullanacaklar” dedi.

 

 

‘ÖNERGE VERİYORUZ’

 

 

 

Önerge verip vermeyeceklerine ilişkin de Özel, “Önerge veriyoruz. Ama şöyle, komisyondaki önergeler düzeltmeye, komisyon mutfak çalışmalarıdır. Burada hem bütün maddeler için hem tümü için anayasaya aykırılık iddiamız var ve bu sebepten maddenin metinden çıkarılması gibi geliştirme önergesi değil tamamen anayasaya aykırılık iddialı önergelerimiz olacak” dedi.