CHP’li Özdemir: Hiçbir gencimizi mağdur etmeyecek şekilde ortaya çıkarılmalı

CHP’li Özdemir: Hiçbir gencimizi mağdur etmeyecek şekilde ortaya çıkarılmalı
3 Ağustos 2022 13:18

CHP’li Özdemir, KPSS sorularının çalındığı iddiaları, ÖSYM Başkanının görevden alınması ve DDK’nın görevlendirilmesini değerlendirerek “Geçmişte de maalesef sınavlardaki şaibelerin ülkemize yaşattığı o travmayı henüz atlatmamışken yine o dönemin sorumlularının şimdi yine iktidarda olup denetim mekanizmalarını harekete geçirmesi, görevden almalar, yeniden atamalar, bunlar tabi güven vermiyor” dedi.

 

 

“TÜM SÜREÇLER HİÇBİR GENCİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEK ŞEKİLDE ORTAYA ÇIKARILMALI”

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularıyla ilgili iddialara ilişkin olarak, “Özellikle de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle birlikte sadakate dayalı ve liyakati yok sayan atamaların kurumsal yapılarımıza ciddi tahribatları oldu. Bu kurumsal çöküşlerin ekonomimize, vatandaşlarımıza, gençlerimize, geleceğimize olan maliyetleri de katlanıyor. Bunun son örneği ÖSYM oldu. 2022 KPSS lisans oturumuna giren adayların sınav sorularının bir yayınevine ait kitaplardaki sorularla bire bir aynı, benzer şekilde olduğu, benzeştiği, hatta cevap şıklarının sıralamasının dahi aynı olduğu ortaya çıktı. Bu iddiaların gerçekten ciddi olarak ve sınava giren hiçbir gencimizi mağdur etmeyecek şekilde ortaya çıkarılması gerekmektedir” ifadelerini kaydetti.

 

 

“GÜVEN VERMİYOR”

 

 

Sabah ÖSYM Başkanının görevden alındığı haberiyle uyandık diyen Özdemir, “Cumhurbaşkanı Devlet Denetleme Kurulu’nu (DDK) yetkilendirdi. Ancak geçmişte de maalesef sınavlardaki şaibelerin ülkemize yaşattığı o travmayı henüz atlatmamışken yine o dönemin sorumlularının şimdi yine iktidarda olup işte bu sorumluların denetim mekanizmalarını harekete geçirmesi, görevden almalar, yeniden atamalar, bunlar tabi güven vermiyor. Çünkü bu işin gerçek sorumluları kimler, burada ne amaçlanıyor? Sınavların şaibeli şekilde yapılması ne anlama geliyor? Ben buradan bir akademisyen olarak tekrar çağrıda bulunuyorum: Bu konunun çok ciddi şekilde detaylandırılıp, bütün sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılması, şeffaf bir denetleme mekanizmasının ortaya konulması ve hiçbir gencin mağdur edilmemesi gerektiğini bir kez daha dile getirmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.