CHP'li Oran: AKP iktidarının hali 7 kocalı Hürmüz'den beter

CHP'li Oran: AKP iktidarının hali 7 kocalı Hürmüz'den beter
1 Nisan 2013 13:28

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in, “CHP mahcup gelini oynuyor” sözüne, “AKP iktidarının bugünkü hali 7 kocalı Hürmüz’den beter. Hüseyin Çelik 7 Kocalı Hürmüz’e dönen partisine baksın” yanıtını verdi.

 

 

 

Kalabalık bir heyetle Adıyaman’a giden Oran, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti’nin 10 yılda Adıyaman’a sadece sefalet getirdiğini iddia ederek şöyle dedi:

 

“Dün Sayın Hüseyin Çelik çözüm süreci ile ilgili olarak ‘CHP mahcup gelin gibi davranıyor’ diye bir açıklama yapıyor. CHP en başından beri çözüm için elini hep samimi olarak uzattı, ‘Söz konusu insan hayatıysa bunun üzerinden siyaset yapılamaz’ dedik. Dedik ki annelerin gözyaşı dursun, gelin sorunu hep birlikte samimi, şeffaf ve hukuk kuralları çerçevesinde TBMM çatısı altında çözelim. Milli iradenin tecelli ettiği yerde, hep birlikte bu sorunu halledelim. Henüz Ağustos ayında terör olayları zirvedeyken TBMM’yi acil gündemle toplantıya çağırdık, bu sorunu nasıl hallederiz diye hep birlikte çalışalım istedik. Hüseyin Çelik o zaman çıktı ‘birkaç Mehmet öldü diye Meclis toplanmaz’ diye açıklama yaptı. Şimdi adamada sorarlar çözümde kim samimi kim değil? Kim bu işi gerçekten, hukuka uygun olarak çözmek istiyor kim kendisine yeni bir imkân arıyor?”

“HÜSEYİN ÇELİK 7 KOCALI HÜRMÜZ’E DÖNEN PARTİSİNE BAKSIN”

 

AKP’yi ve Hüseyin Çelik’i eleştiren Oran, “Biz CHP olarak her zaman çözüm için el uzatırken Başbakan ve kurmayları hep yumruk sıkarak cevap verdi. Samimi olarak kendilerine uzanan elleri nezaketsizce itti. Asıl sorun Başbakan ve AKP iktidarında. Asıl ne söylediği, ne yaptığı belli olmayan, şeffaf bir şekilde hareket etmeyen Başbakan. AKP iktidarının bugünkü hali 7 kocalı Hürmüz’den beter. AKP kiminle ne iş tutuyor, hangi anganjmanlara giriyor, kimlere ne sözler veriyor belli değil. Bir tarafında İsrail, bir yanında ABD, bir tarafta PKK ve Öcalan öte yanda İmralı Çukurambar hattı. Hüseyin Çelik 7 Kocalı Hürmüz’e dönen partisine baksın” dedi.

“ÇELİK VE SALİH FIRAT’IN AYNI ÇATIDA BULUŞMASI NORMAL”

Ucuz polemiklerle, demokratik bir kavrayış ile olaylara bakmadan siyaset yapmanın AKP’nin huyu olduğunu belirten Oran, “Hüseyin Çelik bu bakımdan partisine yakışıyor. AKP’ye yeni katılan Salih Fırat ile aynı çatıda buluşmaları anormal değil. O da aldatan ve kandıran bir insan, Aldatanlar ve Kandıranlar Partisi’nde de yerini buldu. O da Başbakan gibi ‘gömlek’ değiştirdi, o da dün söylediğinin 180 derece zıttını yaptı, hızla çark etti, orada da bu huyuna devam edecektir” dedi.