CHP’li Kaya: Karaman’da 45 çocuğun tecavüzüne göz yuman il milli eğitim müdürü Şanlıurfa’ya atandı!

CHP’li Kaya: Karaman’da 45 çocuğun tecavüzüne göz yuman il milli eğitim müdürü Şanlıurfa’ya atandı!
7 Ağustos 2023 10:01

Karaman’da yaşları 8 ila 10 arasında değişen 45 erkek çocuğun cinsel istismara uğradığı Ensar Vakfı olayıyla ilgili olarak hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atandı.

 

Konu ile ilgili 27. Dönem CHP Ankara Milletvekili ve Eğitim Sen Kurucu Genel Başkanı Yıldırım Kaya bir açıklama yaptı.

 

 

İşte Kaya’nın o açıklaması:

 

 

2016 yılında Karaman’da, Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) evlerinde yaşları 8 ile 10 arasında 45 erkek öğrencinin cinsel istismara uğramadığı dönemde, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü olan Asım Sultanoğlu, bugün Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü olarak atandı.

Tecavüzcü “öğretmenle” yurtlarda fotoğraflar çektiren, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, tecavüz olaylarından sonra Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müşavirliğine; o dönem yurtların denetlenmesinden sorumlu olan Karaman Özel Öğretim Kurumları Şube Müdürü Ahmet Bayır ise Ankara Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevine atanmıştı.

Konuya ilişkin TBMM’ye hem araştırma önergesi, hem de soru önergesi vermiştim. Sonuç alamayınca bir dosya hazırlayarak dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’la da yüz yüze görüşmüştüm. Konu hakkında sayısız basın toplantısı yaparak konunun takipçisi olmuştum.

Bugün görüyoruz ki çocuklarımıza tecavüz edilmesinde ihmali olan dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanmış.
Milli Eğitim Bakanlığının bu görevlendirmeye son vermesi ve yargı yolunu sonuna kadar açması gerek. Tecavüzcüleri ve onlara göz yumanları korumaktan artık vazgeçin; çocuklarımıza sahip çıkın, acılı ailelerin acılarını dindirin.