CHP’li Kaya, Diyanet-Sen’in çocuk dergisindeki skandal görselleri yargıya taşıdı!

CHP’li Kaya, Diyanet-Sen’in çocuk dergisindeki skandal görselleri yargıya taşıdı!
19 Haziran 2021 09:08

Diyanet ve vakıf hizmet kolunda yetkili sendika Memur-Sen’e bağlı Diyanet-Sen, çocuk dergisi çıkarmaya başladı. Tarihte İslam bilim insanlarının anlatıldığı derginin ilk sayısında “idam, kafa kesme” sahnelerinin resmedildiği görsele yer verilmesi dikkat çekti.

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, “Kamu Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen)’e bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasının (Diyanet-Sen) çıkarttığı Diyanet-Sen Çocuk dergisinde kafa kesme, idam, savaş, ayağından zincirle prangalanmış çocuk görselleri yer almaktadır.” diyerek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dün suç duyurusunda bulundu.

 

 

CHP’li Kaya, ayrıca TBMM Başkanlığına Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Milli Eğitim Bakanı ve Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı tarafından yanıtlanması için soru önergesi verdi.

Yıldırım Kaya önergesinde şunları kaydetti:

 

 

Kamu Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasının (Diyanet-Sen) çıkarttığı Diyanet-Sen Çocuk dergisinde kafa kesme, idam, savaş, ayağından zincirle prangalanmış çocuk görselleri yer almaktadır.

Görsellerin çocuklarımızın psikolojisini bozacağı, zihinsel ve ruhsal gelişimini olumsuz etkileyeceği uzmanlar tarafından tespit edilmiştir. Aileler de olayı endişeyle karşılamıştır.

Diyanet-Sen’in görev ve sorumluluk alanına girmeyen, çocukların psikolojisini bozan görselleri içeren bir dergiyi çıkarması hukuken de suçtur.

Bu bilgiler kapsamında;
1. Diyanet-Sen Çocuk dergisinin çıkartılma amacı nedir?
2. Diyanet-Sen Çocuk dergisinin dağıtımı yasaklanacak mıdır?
3. Çocuklarımızın zihinsel ve ruhsal gelişimini bozan dergiyi çıkartan, Diyanet-Sen yöneticileri hakkında yasal işlem başlatılacak mıdır?
4. Dağıtımı yapılan Diyanet-Sen Çocuk dergisi toplatılacak mıdır?