CHP’li Kaya, Arsin ve Yomra’nın yol sorununu Meclis’e taşıdı!

CHP’li Kaya, Arsin ve Yomra’nın yol sorununu Meclis’e taşıdı!
25 Ekim 2019 12:45

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya Trabzon’da Santa-Yanbolu yolunun ağır iş makineleri tarafından tahrip edildiğini, Arsin ve Yomra’daki servis şoförleri ve öğrencileri mağdur olduğunu belirtti.

 

 

CHP’li Kaya konuyu TBMM gündemine taşıdı ve yetkililere çağrıda bulunarak ivedilikle bu yolun düzeltilmesini ve asfaltlanmasını talep etti.

 

 

Kaya konuşmasında şunları kaydetti:

 

“Trabzon’da Yanbolu-Santa Grup Yolu üzerinde yapılmakta olan içme suyu ve arıtma tesisi inşaat işlerini yapan firmanın araç yolunu kapatması ve çalışırken kullandığı paletli iş makineleri İşhan, Üçpınar, Yolaç, Atayurt, Başdurak, Maden, Kılıçlı, Çamlıyurt ve Tandırlı Mahallelerimize hizmet eden yola büyük zararlar vermiş ve bu yolu kullanan vatandaşlarımızı çok mağdur etmiştir.

Ayrıca, 22 okul servisi iki aydır büyük zorluklar altında 243 öğrencimizi bu tahrip edilmiş yolu kullanarak okula taşımaya çalışmaktadır.

Sorunu çözebilmek için iki aydır uğraşan ve yaptıkları başvuruları karşılıksız kalan servis şoförleri soruna dikkat çekmek için üç gün boyunca öğrencileri okula taşımama kararı almıştır.

Buradan Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve çağırıyor, Santa-Yanbolu yolunu kullanan vatandaşlarımızın haklı sesine kulak verilmesini, yolun trafiğe kapatılmadan çalışma yapılmasını ve tahrip edilmiş yolun ivedilikle düzeltilerek asfaltlanmasını talep ediyoruz. “