CHP’li Kaya, 4 bakana ayrı ayrı sordu: Yargıya intikal etmesi için sosyal medyada gündem olması mı gerekiyor?

CHP’li Kaya, 4 bakana ayrı ayrı sordu: Yargıya intikal etmesi için sosyal medyada gündem olması mı gerekiyor?
26 Mart 2022 09:39

İstanbul’da Süleymancılar’a ait olduğu öne sürülen bir yurtta çocuklara şiddet uygulandığını gösteren görüntüler ortaya çıktı.

 

 

Süleymancılar’a ait olduğu öne sürülen bir yurdun güvenlik kamerasına yansıyanlar, tarikat ve cemaatlerin kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne serdi. Görüntülerde bir yurt görevlisinin sıraya dizdiği yedi çocuğa sırayla şiddet uyguladığı görülüyor.

 

 

CHP Ankara milletvekili Yıldırım Kaya, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’na ayrı ayrı soru önergesi verdi.

 

CHP’li Kaya önergesinde şunları kaydetti:

 

 

24 Mart 2022 Perşembe akşamı sosyal medyaya düşen görüntülerde, İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda yedi çocuğa bir kişi tarafında şiddet uygulandığı görülmektedir.

Çocuklarımıza işkence yapan kişi/kişilerin yargı önüne çıkartılarak hak ettikleri cezayı almaları için sosyal medya hesaplarımdan Bakanlığınızı da etiketleyerek bir paylaşım yaptım. Paylaşımımdan kısa bir süre sonra da İstanbul Valiliği sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak ilgili kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

 

 

Şiddet olayı kamuoyunda çok büyük tepki toplamış; Türkiye’deki yetersiz öğrenci yurdu sorunu ile birlikte cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflarla imzalanan protokolller de gündeme gelmiştir.

 

Bu bilgiler kapsamında;

 

 

1. Yargıya intikal eden olayda çocukların haklarını korumak için Bakanlığınız da davaya müdahil olacak mıdır?
2. Bu tür olayların yargıya intikal etmesi için sosyal medyada gündem olması mı gerekiyor?
3. Bakanlığınızın Cemaat ve tarikatlara bağlı vakıflarla yaptığı protokoller sonlandıracak mıdır?