CHP'li Kart: Yeni anayasa çalışmalarına devam konusunda uzlaşma sağlandı

CHP'li Kart: Yeni anayasa çalışmalarına devam konusunda uzlaşma sağlandı
2 Nisan 2013 09:35

CHP’nin Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi ve Konya Milletvekili Atilla Kart, yeni anayasa çalışmalarına devam etme konusunda uzlaşı sağlandığını söyledi.

 

 

 

ANKA muhabirine açıklamalarda bulunan Kart, yeni anayasada uzlaşılamayan maddeler üzerinde, partilerin taslaklarını 5 Nisan akşamına kadar Meclis Genel Sekreterliği’ne sunulacağını ve 8 Nisan’da da komisyonun TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in başkanlığında kahvaltıda toplanacağını kaydetti.

 

Kart, 8 Nisan’daki komisyon toplantısında partilerin uzlaşılamayan maddeler üzerindeki taslaklarının değerlendirileceğini aktaran Kart, “Yeni bir yol haritası belirlenecek” dedi. Kart, “8 Nisan’da da bir uzlaşı sağlanamaz ise öngörülen yol haritası nedir?” sorusuna, “Yani biz uzlaşı sağlandığını görüyoruz. Devam konusunda uzlaşı sağlandı. Bu süreç içerisinde yol ve yöntemler daha somutlaştırılacak” cevabını verdi. Çiçek’in seçim döneminin yaklaşması ile komisyonun çalışmalarının verimli olmayacağı yönündeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine ise Kart, “O yönde bir değerlendirmemiz olmadı” yorumunu yaptı.