CHP’li İnce kurultay için gün sayıyor!

CHP’li İnce kurultay için gün sayıyor!
11 Mayıs 2017 09:32

CHP’de olağanüstü kurultay talep eden ve bu kurultayda gerekli imzayı bulması durumunda aday olacağını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı çağrının yanıtını bekliyor.

 

 

Meriç Tafolar / Milliyet

 

 

Beşte bir delege

 
5 Mayıs’ta TBMM’de beraberinde 13 milletvekili ile basın toplantısı düzenleyerek olağanüstü kurultay talep eden İnce’nin yol haritası şekilleniyor. İnce, çağrısına henüz genel başkan düzeyinde yanıt gelmediğini, bu yanıtı bir süre daha bekleyeceğini Milliyet’e, “Makul bir süre daha bekleyeceğim” ifadesiyle duyurdu. Milliyet’in aldığı bilgilere göre, “makul sürenin dolmasının ardından”, İnce olağanüstü kurultay için imza toplama girişimine başlayacak.

 

 

Tüzükte olağanüstü kurultay için delegelerin beşte bir imzasının toplanması yeterli olsa da, seçimli bir kurultay için delegelerin yarıdan bir fazlasının imzası gerekiyor. Kulislerde İnce’nin beşte bir imzayı bulmakta zorlanmayacağı ifade ediliyor. Ancak seçimli kurultay için İnce’nin, ihraç istemiyle disipline sevk edilen Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, eski Genel Başkan Deniz Baykal hatta, istifa eden eski parti sözcüsü Selin Sayek Böke ile temas kurabileceği iddia ediliyor. İnce’nin seçimli kurultay için gerekli imzayı göremeyeceğini anlaması durumunda, beşte bir imzayla tüzük kurultayı çağrısı yapabileceği konuşuluyor.