CHP’li il başkanları, belediye başkanlarından şikayetçi!

CHP’li il başkanları, belediye başkanlarından şikayetçi!
5 Mart 2018 09:14

CHP’nin 9-10 Mart tarihlerinde ele alınacak ‘tüzük taslağını’ görüşmek için Genel Merkez’de toplanan ve 7 saat süren toplantıda il başkanlarının, kendi partilerine mensup belediye başkanlarının teşkilat işlerine karışmasından yakındıkları ortaya çıktı. Bazı il başkanlarının, tüzükte belediye başkanlarının teşkilat işlerine müdahalesini önleyecek düzenlemeler yapılmasını talep ettikleri öğrenildi.

 

 

 

‘DÖNEM SINIRI GELSİN’

 
Bazı il başkanları ise belediye başkanları ve yerel yöneticilerin ara vermeksizin en fazla iki veya üç dönemle görev sınırlamasının getirilmesinin daha uygun olacağını dile getirirken; bazı il başkanları taslak tüzükte belediye başkanları adaylarının saptanmasında ‘ön seçim’ kriterinin getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; “Yerel seçimlerde ön seçim dışında mutlaka vatandaşa da adayların sorulmasının şart olduğunu” ifade ettiği öğrenildi.

 

 

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ

 
Yerel yöneticilere ilişkin taleplere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Merak etmeyin belediye başkanları için sürekli zaten anket yaparak performanslarını ve vatandaş memnuniyetini ölçüyoruz. Yerelde adaylarımızı belirlerken vatandaş memnuniyetini ve bu anketleri dikkate alacağız. Bununla yetinmeyeceğiz eğilim yoklamasıyla örgütümüzün nabzını da ölçeceğiz” ifadesini kullandı.

 

 

‘SEÇİME AZ KALDI HAZIRLANIN’

 
Yerel seçimlerde mutlaka il, ilçe ve belde başkanlarının görüşüne başvurulması talebinde bulunan il başkanlarına; kanaat önderleriyle, sendikalarla ve sivil toplum örgütleriyle iletişim kurulması talimatını veren Kılıçdaroğlu, “Yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı. Yerel seçimlerde adaylarla ilgili neyin en doğru olacağını en iyi örgütler bilir. İl örgütlerini devredışı bırakan bir uygulama düşünmüyoruz. Gerekirse bunun tüzükte de altını çizeriz. 2019’a giden süreçteki ilk başarımızı yerel seçimlerde kazanacağız” dediği öğrenildi.

 

 

‘TEKRAR TEKRAR DİNLETİN’

 
Seçimlerde başarılı olmak için söylem birliğinin çok ama çok önemli olduğunu da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Grup toplantısında yaptığımız konuşmaları üyelerimize dinletin. Tekrardan açınmayın. Tekrar tekrar dinletiniz ki herkes aynı sesi çıkarsın” talimatını verdi.