CHP’li Güzelmansur: Kitlesel Suriye göçüyle nüfusumuz altüst edildi

CHP’li Güzelmansur: Kitlesel Suriye göçüyle nüfusumuz altüst edildi
14 Temmuz 2023 10:32

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, “Cumhurbaşkanlığı Hatay masası kurulmalı, kurumlar yaralarımızı el birliğiyle sarmalı, Hatay’ın öz insanına sahip çıkılmalı” dedi.
CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur,”Depremle birlikte 23 bin canımızı, nüfusumuzu kaybettik, bini aşkın nüfusumuz hâlâ kayıp. 500 binden fazla insanımız yani nüfusumuzun üçte 1’ini göç verdik” dedi.
Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Dün Dünya Nüfus Günü’ydü. Bu gün küresel nüfus sorunlarına dikkat çekmek için ilan edilmiş bir gün. Ben de kadim şehrimiz, hoşgörü kentimiz Hatay’ın deprem sonrası nüfus sorunlarına dikkat çekmek istiyorum: Deprem öncesinde kitlesel Suriye göçüyle nüfusumuz altüst edilmiştir. Depremle birlikte 23 bin canımızı, nüfusumuzu kaybettik, bini aşkın nüfusumuz hâlâ kayıp. 500 binden fazla insanımız yani nüfusumuzun üçte 1’ini göç verdik. Tersine göçle Hatay’ın öz nüfusunu yurduna döndürmek için ilimizde su krizinin, barınma krizinin, hijyen krizinin, istihdam krizinin, geçim krizinin bir an önce çözülmesi gerek. Bunun için Cumhurbaşkanlığı Hatay masası kurulmalı, kurumlar yaralarımızı el birliğiyle sarmalı, Hatay’ın öz insanına sahip çıkılmalı.”