CHP’li Gürer: Gençlerin işsizlik sorununu ‘iş garantili eğitim’ projesiyle çözeceğiz

CHP’li Gürer: Gençlerin işsizlik sorununu ‘iş garantili eğitim’ projesiyle çözeceğiz
11 Haziran 2018 11:40

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de her 5 gençten 1’inin işsiz olduğu belirterek, Ülkemizin kanayan yarası haline gelen işsizlik sorununun; CHP’nin parasız, nitelikli ve iş garantili eğitim sistemiyle çözülebileceğini söyledi.

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmaları kapsamında toplumun tüm kesimlerine ulaşmaya özen gösteriyor. Geç saatlere kadar devam eden Köy ve kasaba ziyaretlerini sürdüren Ömer Fethi Gürer, fırsat buldukça il ve ilçe merkezlerindeki gençlerle de bir araya geliyor. Ömer Fethi Gürer, dün kent merkezinde kafe, oyun salonları ve eğlence merkezlerini gezerek, gençlerle bir araya geldi.

 

 

Gençlerin sorun ta taleplerini dinleyen Ömer Fethi Gürer, Türkiye’de her 5 gençten 1’nin işsiz olduğunu söyledi. İşsiz olan her 100 kişiden 27’sinin üniversite mezunu olduğunu ifade eden Gürer, genç işsizlik oranının yüzde 21’lere ulaştığı ülkemizde, 1 milyondan fazla üniversite mezunu gencin iş aradığını ancak bulamadığını belirtti.

 

 

AKP’nin uyguladığı politikaların, toplumun tüm kesimlerini olduğu gibi gençleri de umutsuzluğa sürüklediğini anlatan Ömer Fethi Gürer, “Resmi verilere göre 15-29 yaş arasındaki 4 milyon 900 binden fazla genç ne eğitim görüyor, ne staj yapıyor ne de iş sahibi. Türkiye’nin AKP sayesinde bu hale gelen gençlerin nüfusu, bazı Avrupa ülkelerinin genel nüfusundan bile fazla” diye konuştu.

 

 

Demokrasi eksikliğinin, niteliksiz eğitime ve beyin göçüne yol açtığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer,, “Bu şartlar altında üniversitelerimiz ülkemizin ihtiyaçlarına uygun mezunlar verememekte, mezunlarımızın çoğu işsiz kalmaktadır. Başarılı olan gençler ise yurt dışına çıkmaktadır. CHP’nin hedefi, anayasal bir hak olan çağdaş, nitelikli ve parasız bir eğitimi okul öncesinden üniversiteye kadar sağlamaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Ömer Fethi Gürer, “Bugün dünyada, bilim ve teknoloji büyük bir hızla gelişmekte, ülkelerin refahı ve bireylerin yaşam standartları buna bağlı olarak yeniden şekillenmektedir. Dünyaya entegre olabilmek, nitelikli ve becerikli iş gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesi ile mümkündür. AKP’nin eğitim sistemiyle Türkiye’nin dünyanın gelişmiş ekonomileri arasına girmesi hayaldir. Bu eğitim modeli, Türkiye’yi içine girdiği orta gelir tuzağından çıkarmak bir yana, gerilemesine neden olacaktır. Türkiye’nin dünyadaki teknolojik değişimi takip edebilmesi ve bazı alanlarda öncü olabilmesi için yetkin, beceri düzeyi yüksek ve sorgulayan gençler yetiştirmesi gerekmektedir. Oysa AKP, iktidarını muhafaza etmek için itaatkar ve koşulsuz biat eden bir gençliğe ihtiyaç duymaktadır. AKP’nin eğitim sistemi, dünya ile rekabete, bilgi ekonomisine ve Endüstri 4.0’ın gereklerine yanıt vermemektedir” ifadelerini kullandı.

 

 

Gürer, şunları söyledi: “Benzeri bir durum, iktidarın üniversite politikalarında da mevcuttur. Ülkemizin ihtiyaçlarına uygun mezunlar verememekte, mezunlarımızın çoğu işsiz kalmaktadır. Bilimsel ve sorgulayıcı eğitim, ülkemizin demokrasisinin ve kalkınmasının temel koşuludur…”