CHP’li Gürer: Anayasa değişikliği halka eşit koşullarda anlatılmıyor!

CHP’li Gürer: Anayasa değişikliği halka eşit koşullarda anlatılmıyor!
16 Şubat 2017 16:55

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde ili Çamardı İlçesinde CHP İlçe Başkanı Mahmut Kurşun ile esnafı ziyaret etti. Kahvehanelerde, Anayasa Değişikliği için yapılan Referandum hakkında bilgi verdi.

 

 

 

ADALETSİZ REFERANDUM

 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Anayasa değişiklikleri ile ilgili bilgilendirmelerine devam etti. Gürer Anayasa değişikliklerinin bazı yorumcular tarafından çarpıtılarak halka anlatıldığına dikkat çekerek, “Madde içeriği değil konuyla ilgisi olmayan yorumlarla halkın doğru bilgi alması engellenmeye çalışılmaktadır. Bu bağlamda YSK’nın seçim sürecinde eşit koşullarda medyadan yararlanması, bu kurala uymayan kuruluşlara para cezası kesmesi gerekirken yanlı yayın yapan medya kuruluşlarının önünü açmıştır. Anayasa Değişikliğinin eşit koşullarda anlatılmasına olanak tanınmıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Yıldırıma çağrı yapıyor dilediğin kanalda dilediğin gazeteciler ile gel, maddeleri konuşalım diyor. Bundan daha demokratik bir yol nasıl olur ama Başbakan’dan çıt yok. O başka havada, Aslı astarı olmayan sözlerle olayı amacının dışına taşıyıp halkın doğru bilgilenmesini istemiyor. Nasıl desin Televizyona çıkıp ey Türk Milleti Ben bu değişiklik ile Başbakanlık koltuğunun ortadan kalkmasını sağlayan Başbakanım diye, Nasıl desin artık Bakanlar kurulu yok, Meclis bu nedenle güvenoyu da veremeyecek gensoru da diye, Nasıl desin Cumhurbaşkanın sınırsız yardımcısı olacak ama seçilmiş değil atanmışlardan olacak, ülkeyi yönetimde tek adamdan başka kimseye sormadan götürecekler, nasıl desin Cumhurbaşkanı partinin de başkanı olacak. Sabah parti Genel Başkanı olarak il başkanını arayacak öğleyin Valiyi arayıp Cumhurbaşkanı olarak talimat verecek sonrada tarafsızlık adına yemin edecek. Yargı ve Yürütme, Üniversite, Ordu… Kısacası ülke tek adama teslim olacak, ortak akıl artık devre dışı diye nasıl anlatacak? Barolar ve Hukukçuların görüş bildirmediği, halkın ne değiştiğini öğrenmediği bir süreçle niye anayasa değişimine gittiniz derse ne diyecek? Koalisyonlardan söz ederken 15 yıldır ülkeyi siz yönettiniz ne istediniz de yapmadınız, hangi kanunu istediniz de çıkarmadınız derse ne yanıt verecek. ” diye konuştu.

 

 

 

ÇAMARDI HÜKÜMETTEN GEREKEN DESTEĞİ ALAMIYOR

 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer referandumun bir parti seçimi olmadığını rejim değişikliği olduğunu ifade etti ve Çamardı ilçesinin sorunlarına da değindi. Beraberinde CHP İlçe Başkanı Mahmut Kurşun ile ziyaretlerde bulunan Gürer, Çamardı İlçesinin yıllardır aynı düşünce istikametinde oy verdiği halde sorunlarının çözüm bulmadığına da dikkat çekti.

 
Ülkenin her yerinde Çamardılıların dondurma ve halka tatlı imalatı ile ekmek parası kazandığına da vurgu yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Köyler göç veriyor, Kasabalar belediye iken köy yapıldı. Hizmetlerde aksamalar arttı. Çamardı köylerinde sulama suyu, içme suyu sorunları devam ediyor, işsizlik aldı başını gidiyor. Yaylacılar gelmese geçim iyiden iyiye zorlaşacak. Bölge elması ile ünlü ama elma 10 kuruşa alıcı buldu. Fasulye, Salatalık üretici elinde maliyetine gidiyor aracı kazanıyor üretici mağdur. Tüketici pahalı alıyor üretici ucuz satıyor aracılar kazanıyor. Hükümet bu anlamda 15 yıldır tek başına iktidar olduğu halde neden bir düzenleme yapmıyor? Maraş dondurması ile marka oldu, Niğde Çamardı bu bağlamda keçi sütü ile yaptığı dondurmayı dahi adı ile anılır kılamadı. Çamardı İlçemizin el dokuma halıları nerede ise yok olmak üzere, Çamardı Tarihi doğası, üretimleri, ürünleri ile ilgili sorunları yirmi yıl köşe yazarlığı yaptığım dönemde birçok kez yazdım. Milletvekili olarak ta sorunların takipçisiyim. Sorunlar neden oy verilen AKP hükümeti tarafından çözülmüyor ”dedi.

 

 
Çamardı ilçesinin Aladağlar gibi Demirkazık zirvesi ile dünyaca ünlü doğal dokusu, tarihi ve kültürel varlığının gereken önemde ele alınmadığını, Kavlaktepe yer altı şehrinin yok olmak üzere bulunduğunu, Çamardı bilimsel kazı yapılan ve madenciliğin önemli buluntularının dikkat çekici kılınamadığını, Şah Torman ve Ciniviz kalesinin kurtarılmadığını, mağaraların turizme kazandırılması gerektiğini ifade etti.