CHP'li Günaydın: Alt taraf din iman üst taraf han hamam

CHP'li Günaydın: Alt taraf din iman üst taraf han hamam
24 Mart 2013 00:50

Antalya’da haftalardır yol kapatma eylemleri düzenleyerek rayiç bedellerin yüksek olduğunu savunan 2B hak sahipleri bu kez miting için bir araya geldi. Mitinge katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “İki parti var. Bir tarafta Cumhuriyet Halk Partisi, bir tarafta Adalet ve Kalkınma Partisi. Onlar alt taraf din iman, üst taraf han hamam diyenlerdir” dedi.

 

 

 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Aksu Koordinasyon Merkezi önündeki parkta düzenlenen mitinge CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ın yanı sıra CHP’li ilçe belediye başkanları katıldı. Yaklaşık 1000 köylünün katıldığı mitingde kadınların ellerindeki dövizler dikkat çekti. Dövüzlerde; “Doyran’ı 2B çarptı, başımız sağolsun”, “Domates, biber, patlıcan. Ne yaptın sen Tayyip Can”, “Tarlaya ektim soğan, ne yaptın sen Tayyip Erdoğan”, “Tepede durulmaz, Aksulu vurulmaz” yazılı olduğu görüldü.

 

 

Dev ekranda “Bir başbakan, iki Erdoğan” başlıklı kısa filmde bedelli askerlik, füze kalkanı, Avrupa Birliği gibi konularda başbakanın farklı zamanlardaki konuşmalarını izleyen köylüler, Erdoğan’ı alkışlayarak protesto etti. Mitinge gelen CHP’li kurmaylar tam kadro sahneye çıkarak köylüleri selamlarken, derdini anlatmak isteyen bir kadın sahnede gözyaşlarına boğuldu.

 

 

 

Siyasetin ve siyasetçinin ilk görevinin bölgedeki sorunları tespit edip gidermek olduğunu belirten CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, “Aylardır, köy köy dolaşıyoruz mağduriyetiniz nasıl giderilir anlatıyoruz. Bugün buraya gelmemeniz için baskı yaptılar. Size davanıza sahip çıktığınız için teşekkür ederim” dedi.

KÖYLÜYE BASKI YAPILDI

Kök’ün ardından söz alan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, köylüleri “Tarlasına evine sahip çıkan kardeşlerim merhaba” diye selamladı. Köylülere hakları aramamak için baskı yapıldığını belirten Günaydın “Barikatlar kurmuşlar. Üstümüzü aramadan içeriye sokmuyorlar. Benim bilmediğim bir suçunuz mu var? Var arkadaşlar. Sizin suçunuz var. Hakkınızı arıyorsunuz. Bu memlekette kim hakkım hukukum var diyorsa, kim bu memlekette kendi hakkımı sana helal etmem diyorsa, işte böyle takip edilir” dedi.

 

 

 

 

MEMLEKETTE KEÇİ KALMADI

“Bakın 1980 yılında bu memlekette 19 milyon keçi vardı. Şimdi bu memlekette 6 milyon keçi kaldı. Her 3 keçiden 2’sini kestirdiler. Çünkü keçiler ormanlara zarar veriyormuş” diyen Gökhan Günaydın konuşmasını söyle sürdürdü:

“Ormanlara zarar veren keçiler var, onlar gömlek giyip kravat takıyorlar, takım elbiseyle dolaşıyorlar. Onlar AKP’nin vekilleri. ‘Biz bu köylüyü ormanlarından sürüp de oralara oturabilir miyiz?’ diyorlar. İki parti var. Bir tarafta Cumhuriyet Halk Partisi bir tarafta Adalet ve Kalkınma Partisi. Onlar alt taraf din iman, üst taraf han hamam diyenlerdir. Köylüyü dinle istismar ederler her türlü istismarı ceplerini doldurmak için yapmaktan geri durmazlar. Biz diyoruz ki bu 2B alanları orman köylüsüne ücretsiz verilecek.”

‘MİLLETİN GÜCÜ ŞAKA DEĞİL’

 

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kastederek konuşmasını sürdüren Günaydın, “Birileri Türkiye’de Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Birileri ben bu orman köylüsünü nasıl olsa kandırırım diyor. Orada ‘Fasulyenin sapını toka mı sandın, Aksulu’nun gücünü şaka mı sandın” yazıyor, milletin gücü de şaka değil” dedi.

 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’ın konuşmasının ardından CHP kurmayları miting alanından ayrılırken polis kordonu altında olan köylüler olaysız dağıldı.