CHP’li Gök: Bakanlık sayısını dahi açıklayamadığı öğrencilerin okula erişimlerini ‘genelge kapsamında’ sağladığını iddia ediyor!

CHP’li Gök: Bakanlık sayısını dahi açıklayamadığı öğrencilerin okula erişimlerini ‘genelge kapsamında’ sağladığını iddia ediyor!
22 Aralık 2022 07:40

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök 29 Eylül 2022 tarihinde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının okula erişimde yaşadığı sorunlara dikkat çekmiş, bu çocuklarımızın okula erişim ve mezuniyet istatistiklerine ilişkin sorular yöneltti.

 
6 Aralık 2022 tarihinde önergeyi yanıtlayan Milli Eğitim Bakanlığı Mevsimlik Tarım İşçileri ile Göçer ve Yarı Göçer Ailelerin Çocuklarının Eğitime Erişimi konulu genelgesi kapsamında il/ilçe takip ekiplerince çocukların takibinin yapıldığını ve okula erişim dahil olmak üzere bütün gereksinimlerinin karşılandığını ifade etti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanıtını değerlendiren CHP’li Gök şu açıklamayı yaptı:
Söz konusu çocukların takibinin yapıldığını ve ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Bakanlık dikkatle takip ettiği çocuklarımıza ilişkin istatistikleri açıklamamış ya da açıklayamamıştır. Okullarına ulaşmak için yürümek zorunda kalan çocuklarımızın sayısına ve ebeveynleri tarım emekçisi olarak çalışan çocuklarımızın son 20 yıldaki mezuniyet oranlarına ilişkin sorular yanıtsız bırakılmıştır. Mevsimlik tarım işçilerimizin eğitimdeki çocuklarının sayısını dahi açıklayamayan Millî Eğitim Bakanlığı’nın çocukların gereksinimlerinin karşılandığına ilişkin açıklaması inandırıcılık taşımamaktadır.
Geçtiğimiz günlerde Ankara’nın Şereflikoçhisar ve Evren İlçelerinde ziyaret ettiğimiz tarım işçilerimizin çocuklarının okula erişimi biryana sağlıklı barınma imkanlarına dahi sahip olmadığına şahit olduk. Bakanlık eğitim ticaretini düzenlemek ve yaygınlaştırmak ile öylesine meşguldür ki düşük gelirli yurttaşlarımızın çocuklarını görememektedir.