CHP’li Erbay: İktidar gittiğini gördüğü için her türlü yöntemi deniyor

CHP’li Erbay: İktidar gittiğini gördüğü için her türlü yöntemi deniyor
9 Mayıs 2023 06:50

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’na ve miting için toplanan yurttaşlara yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

 

 

Türkiye’nin hayati bir seçimle karşı karşıya olduğunu ifade eden Erbay, “Ülkemizin tek adam rejiminden kurtulması ve yeniden demokratik bir hukuk devleti olması için her türlü provokasyona rağmen mücadele etmeye devam ediyoruz. Erzurum’da yapılan bu saldırı, tek adam rejiminin kaybettiğinin göstergesidir. Ancak bu saldırılar bizi mücadelemizden alıkoyamayacaktır. Tüm provokasyonlara rağmen ülkemize baharları getireceğiz.” dedi.
Erzurum’da yapılan saldırının kaybetmenin verdiği telaşın göstergesi olduğunu belirten CHP’li Erbay, şunları söyledi;

 
İktidar gittiğini gördüğü için her türlü yöntemi deniyor

 
“Bu tür saldırılarla bizi korkutup, sindirmek istiyorlar. Konuşmamızı, halka gerçekleri anlatmamızı engellemeye çalışıyorlar. Toplumu kutuplaşmaya ve çatışmaya çekmeyi amaçlıyorlar. Ancak, korkmadan, aydınlık ve özgür yarınlar için kapı kapı dolaşmaya, mücadele etmeye devam edeceğiz.”
“Herkesin üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Aydınlık bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız. Türkiye’nin kurtuluşu Genel Başkanımız ve 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı seçilmesinden ve Millet İttifakı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çoğunluğu sağlamasından geçiyor.”
Fezlekelerle bizi susturamazlar
Basına yönelik sansür yasasının TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde yaptığı konuşma ile ilgili olarak dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenlendiğini de belirten Erbay şöyle devam etti;
“Toplumun sesini kısmak, muhalefeti ve basını susturmak için her yolu deniyorlar. TBMM’ye gönderdikleri fezlekelerle milletvekillerini de susturmak istiyorlar. Basına sansür getirecek, sosyal medyayı susturacak yasa teklifi ile ilgili yaptığım konuşma nedeniyle, dokunulmazlığımın kaldırılması için bana da fezleke gönderildi.
Biz dokunulmazlığımız olmasa da doğruları söylemeye, halkın haklarını savunmaya devam edeceğiz. Biz kurtuluşun ve kuruluşun partisi olan CHP’nin milletvekilleriyiz. Yedi düvelin işgali altındaki bu ülkeye bağımsızlığı getiren Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz. Fezlekelerle bizi sindiremezler. Bu topraklarda hukukun üstün olduğu, demokratik bir toplumu yeniden inşa etmek için, bu topraklarda yurttaşlarımızın huzur ve barış içinde yaşaması için var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.”