CHP’li Çiftçi: 16 bin 500 avukat örgütlenmesi ile seçimlere gireceğiz!

CHP’li Çiftçi: 16 bin 500 avukat örgütlenmesi ile seçimlere gireceğiz!
7 Mart 2024 08:01

CHP Seçim ve Parti Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Kars’taki 4 bin kişilik seçmen taşımaya itirazlarının YSK tarafından reddedildiğini anlattı.

 

 

Partisinin sandık güvenliğine yönelik çalışmaları ile ilgili bilgi veren CHP MYK Üyesi Gül Çiftçi, seçmen hareketliliğini ciddi şekilde izlemeye aldıklarını kaydetti. 14 Mayıs 2023 tarihinde, bazı seçim çevrelerinde CHP’nin aday çıkarmadığını anımsatan Çiftçi, “Kanun gereği buralarda Mart 2024’te sandık görevlimiz olmayacak. Ancak bu seçim çevrelerinde müşahitlerimiz yoluyla süreci takip edeceğiz” diye konuştu.

 

 

SANDIK GÜVENLİĞİ

 

 

CHP’nin 16 bin 500 avukat örgütlenmesi ile seçimlere gireceğini belirten Çiftçi, barolar ile temasların sürdüğünü da söyledi. Seçime kadar her sandık görevlisinin en az iki kere eğitime tabi tutulacağının altını çizen Çiftçi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sandık güvenliğine yönelip reklam filmlerimiz de olacak. Seçim sistemimizde sorun yok. Bir sorun varsa bu, sandık başında duran kişiyle ilgili sorundur. Doğru kişi ve doğru bir eğitimle bu sorunu da aşacağız. Seçim gününü bir aksilik yaşamadan atlatacağımızı düşünüyorum.”

 

 

SEÇMEN KAYDIRMA

 

 

Partinin seçmen hareketliliğine yönelik itirazlarına ilişkin de bilgi veren Çiftçi, şunları ifade etti:

 

“İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılarımız seçmen kütüklerini önceki dönemle karşılaştırdı. 31 Mart gecesini, saat 17.00’a kadar olan süre, sonrası ve itiraz süreci olarak üçe ayırıyoruz. Parti Okulumuz eğitimlere devam ediyor. Toplam 483 seçim çevresinde seçmen kütüğüne itiraz ettik. En büyük hareketlilik Kars’ta… Kars’ta 4 bin kişilik bir hareketlilik var. Bunun asker kaydırması olduğunu öğrendik. Orada tatbikat olacağı için personel kaydırıldığı söylendi. Muhalefet bloğundaki tüm partiler itiraz etti ama YSK itirazı kabul etmedi. Partimizin 7 bin 380 seçmen için itirazımız kabul edildi. Seçmen hareketliliğini ciddi bir izlemeye aldık.”