CHP’li Çelik: 2019’dan bu yana İstanbul’da bir tane yeşil alan imara açılmadı!

CHP’li Çelik: 2019’dan bu yana İstanbul’da bir tane yeşil alan imara açılmadı!
3 Mart 2024 08:43

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve beraberindeki İstanbul İl Yönetimi 31 Mart seçimleri kapsamında Çatalca ve Üsküdar’da saha çalışmalarına katıldı. 

 

Çatalca’da Belediye Başkan adayı Erhan Güzel ile pazar esnafını dolaşan Çelik, Üsküdar’da Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş ile Üsküdar Malatyalılar Derneği’ni ziyaret ederek, kentsel dönüşüm konusundaki sorunları dinledi.

 

 

ÇELİK ÜSKÜDAR ADAYI DEDETAŞ’A DESTEK İSTEDİ

 

 

Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş’a destek isteyen Çelik, “Yerel seçime gidiyoruz. Bu yerel seçimde Sinem başkanımıza destekleriniz çok önemli. Sinem Başkanımıza desteklerinizi istiyoruz” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun selamlarını da ileten Çelik, İmamoğlu’nun 39 ilçede çok yoğun bir çalışma süreci yürüttüğünü ve her gün iki ilçede çalışmalar yaptığını belirtti. Malatya’yı da etkileyen 6 Şubat depremini de unutmayan Çelik, hayatını kaybeden yurttaşlar için baş sağlığı diledi.

 

 

“2019’DAN BU YANA BİR TANE YEŞİL ALAN İMARA AÇILMADI”

 

 

İBB’nin depremde önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme de yönelik çalışmalar yürüttü. On bir ilimizle ilgili bir süreç yürüttü. Tüm bu zorluklara rağmen, tüm ekonomik koşulların sorununa rağmen tüm bütçe problemlerine rağmen İstanbul’da gerçekten çok önemli çalışmalar yürütüldü. İstanbul’da aynı anda on metro inşaatı devam ediyor. Bunların açılanları var. Çok yakın zamanda açılacak olanları var. İstanbul’da salgını fırsat bilerek Ekrem başkanımız altyapı sorunlarına çok köklü çözümler üretti. Hatırlayanlar vardır. Televizyonlarda görüyorduk. Üsküdar’da aşırı bir yağmurda sanki otobüs denizin üstünde yüzüyormuş gibi görüntüler vardı. Sel ve su taşkınlarının hepsini bitirdi. Bir başka mesele İstanbul’da yeşil alan. 2019’dan beri imara açılmıyor. İstanbul’un ormanları kent ormanlarına dönüştürüldü. Yaşam vadilerine dönüştürüldü. İstanbul’a tam dokuz milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı.”