CHP’li Bülbül: Tek adam rejimi yeni yılı insanımıza zehir etti!

CHP’li Bülbül: Tek adam rejimi yeni yılı insanımıza zehir etti!
3 Ocak 2022 05:45

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, yeni yıldaki zam yağmuruna tepki gösterdi. CHP’li Bülbül, “Artık elinizi vatandaşın cebinden çekin” dedi.

 
Türkiye yeni yılın ilk sabahına yüzde 36,20’lik vergi, ceza ve harç zammıyla, yüzde 25 MTV zammıyla ve yüzde 18,10’luk da Emlak Vergisi zammıyla uyandı. Yılın son saatlerinde ise elektrik, doğal gaz ve benzinde zam yağdı.

 

 

“TEK ADAM UCUBE REJİMİ YENİ YILI İNSANIMIZA ZEHİR ETTİ”

 

 

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül de gelen zamlara tepki göstererek şunları söyledi:

 

 

“Elektriğe yüzde 52 ile yüzde 127 arası, doğal gaza yüzde 25, benzine 61 kuruş, motorine 1,29 TL, LPG’ye 78 kuruş, pasaport bedeline yüzde 36,2 zam yapıldı. Tek adam ucube rejimi yeni yılı insanımıza bir kez daha zehir etti. Tıpkı söylediğimiz gibi ne dövizdeki aşağıya doğru eğilim ne de asgari ücretteki artış vatandaşın cebini korumadı. AKP’nin yalanı yeni yılla yıkıldı. Halk yine faturalarla, açlıkla, yoksullukla 2022’ye girdi. Ama şunu bilin ki; bunun hesabı ilk seçimde bu iktidardan sorulacak!”