CHP’li Bülbül: Bu şahsın hala görevde olmasının izahı yoktur!

CHP’li Bülbül: Bu şahsın hala görevde olmasının izahı yoktur!
20 Ekim 2022 11:05

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Sultanhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürünün yurtlarla ilgili yayınladığı iddia edilen sözde uyarıyı Meclis’e taşıdı.

 
Sultanhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Yağcı’nın imzasıyla yurtlarda nasıl giyinileceği ve davranılacağına dair bir uyarı yazısı yayınlandığı iddiaları üzerine CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül harekete geçti. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Bülbül, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 
Önergesinde “Kıyafet özgürlüğü, ifade özgürlüğüdür. Bireyler kimsenin onayını aramaksızın kendi giyimlerini belirleme özgürlüğüne sahiptir. Yukarıda bahsedilen şahsın böyle bir ‘uyarı’ da bulunmasının izahı olmadığı gibi bu zihniyette bir şahsın hala görevde olmasının da izahı yoktur” diyen Bülbül Bakana şu soruları yöneltti:

 

 

1. Bu ‘uyarının’ gerekçesi nedir?
2. Toplumun genel kabul görmüş ilkelere aykırı kılık kıyafet ne demektir, hangi giyim tarzından bahsedilmektedir?
3. Bakanlığına bağlı yurtlarda bu ve buna benzer ‘uyarılarla’ ilgili şikayet ya da bildirim var mıdır?
4. Anılan yazı ifade özgürlüğüne müdahale anlamı taşıdığından Sultanhisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü hakkından herhangi bir işlem yapılmış mıdır?