CHP’li belediyeden kelepir AVM! Başkan Taşdelen yine gündemde!

CHP’li belediyeden kelepir AVM! Başkan Taşdelen yine gündemde!
9 Kasım 2016 08:22

CHP’li Çankaya Belediyesi, iki yıldır satamadığı Maltepe Park AVM’yi 49 milyon TL’lik indirimle yeniden satışa sundu.

 

 

 

 

Çankaya Belediyesi yüzde 57’sine sahip olduğu Maltepe Park AVM’den bir türlü randıman alamadı. Belediye 2008’de hizmete açılan dev komplekste ilk olarak Çankaya Çarşı adı altında yöresel ürünler satışı yaptı.

 

Gazeteci Aykut Gören’in iddiaları Alper Taşdelen’i bir kez daha ofsayta konumlandırdı… İşte basında yer alan o iddialar:

 

Ancak çarşıya gelen olmadı. Boş durmasın diye kültürel faaliyetler düzenlenen AVM atıl kaldı.

 

YENİ SATIŞ 22 KASIM DA

 

Piyasa değeri 14O milyon TL olan AVM, ilk olarak 29 Mart ta satışa çıkarıldı. Yatırımcının ilgisini çekmeyen AVM’yi elden çıkarmak isteyen Başkan Alper taşdelen indirime gitti. 91 milyon TL’ye pazarlanan ancak satılamayan AVM, 22 Kasım da yeniden satışa sunulacak.

 

Alper Tasdelen Satış duyurusunda Demirtepe Camisi nin hemen yanında yer alan AVM binasının poliklinik, ofis, kültür merkezi gibi amaçlarla kullanılabileceği belirtiliyor. Bilindiği üzere Taşdelen AVM kültürüne hiç de yabancı değil. Taşdelen’in eşinin amcası Ankara’daki ünlü CEPA AVM’nin ve arka bahçesinde yükselen 21 katlı CEPA rezidansın sahibi…

 

111

 

‘HAYALET’ ÇARŞIDA İSKONTOLU GÜNLER

 

Çankaya Belediyesi, yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olduğu için çevre sakinlerince hayalet AVM olarak anılan çarşıyı 49 milyon TL indirimle 91 milyon TL’ye yeniden satışa çıkardı. Maltepe Camisi’nin hemen yanında yer alan ve 12 dönüm arazi üzerine 40 bin metrekare kapalı alanla kurulan Maltepe Park AVM, 22 Kasım’da Çankaya Belediyesi tarafından yeniden satışa çıkarılıyor.

 

KIZILAY’A 5 DAKİKA

 

Çankaya Belediyesi tarafından 29 Mart’ta da satışa çıkarılan ancak bir türlü alıcı bulmayan AVM, yatırımcının ilgisini çekemeyince ‘Hayalet AVM’ olarak nitelendirilmeye başlandı.

 

AVM için 2 milyon 730 bin geçici teminat bedeli isteyen Çankaya Belediyesi, tesisi biran önce elinden çıkartmak istiyor. 2008 yılında hizmete giren AVM, Kızılay’a 5 dakika mesafede yer alıyor.

 

Usta gazeteci Aykut Gören’in iddialarına göre; piyasa değerinin yaklaşık 140 milyon TL olduğu iddia edilen Çankaya Çarşı satılamayınca fiyatında da indirime gidildiği öğrenildi. Yaklaşık 5 yıldır atıl durumda olan binanın poliklinik, ofis, kültür merkezi vs. birçok amaçla kullanılabileceği ifade edildi.

222

 

H&H olarak Taşdelen’e halkımız adına soruyoruz:

 

Bu AVM’yi alacak kişileri takip edeceğiz, eğer Celebcioğulları ile ya da Sinan Aygün gibi isimlerle alakalı birileri alırsa, biliniz ki takipçisi olacağız! Haberdeki gibi eğer değerinin çok altında zararına satıyorsanız da bilin ki, siz kamuoyuna ifşa edeceğiz…

 

Taşdelen daha önce de medyada 15 Temmuz darbesi öncesi bir park açılışında Or. General Akın Öztürk’le birlikte görünütler verdiği için eleştiri konusu olmuştu.

 

 

alper-akin