CHP’li başkanlardan İmamoğlu’na destek ziyareti!

CHP’li başkanlardan İmamoğlu’na destek ziyareti!
15 Aralık 2022 08:16

CHP’li belediye başkanları, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için Saraçhane’ye geldi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Mahkeme siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasını da kararına ekledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, hakkında siyasi yasak ve hapis cezası kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek için saat 21.00 sıralarında Saraçhane’ye geldi.

Sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunan Mansur Yavaş, “Bugün alınan karar adaletten ve hukuktan bağımsızdır. Hiçbir siyasi çıkarın, halkımızın iradesinden üstün olmasını kabul etmiyoruz. El ele çıktığımız bu yolda biz daima doğrudan yana olacağız Başkanım Ekrem İmamoğlu” ifadelerine yer verdi.

 

 

“EKREM BEYİN YANINDAYIZ”

 

 

Yavaş yaptığı değerlendirmede “Hukuksuz bir karar, Ekrem beyin yanındayız. 11 belediye başkanı daha önceden de konuşmuştuk onun için buradayız. Yarın inşallah herkes haykıracak, bir hukukçu olarak daha iyi anlıyorum. Maalesef (karar) siyasetin gölgesinde kaldı” dedi.

 

 

BÜYÜKERŞEN DE SARAÇHANE’DE

 

 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen de 22.30 sıralarında destek için Saraçhane’ye geldi.

 

 

TUNÇ SOYER’DEN PAYLAŞIM

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ekrem Başkan ile buluştuk, Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nu bekliyoruz” dedi.