CHP’li Başkan Savaş: İktidar yapmıyorsa şiddetle mücadeleyi biz yapalım!

CHP’li Başkan Savaş: İktidar yapmıyorsa şiddetle mücadeleyi biz yapalım!
10 Temmuz 2022 10:05

CHP’nin doktor kökenli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, “İktidar gerekeni yapamıyorsa, belediyeler olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

 

CHP’li belediye başkanları, başta sağlık personeli olmak üzere bazı meslek gruplarına yönelik saldırıların giderek artması üzerine, “İktidar yapmıyorsa şiddetle mücadeleyi biz yapalım” diyerek kampanya başlatacak. CHP’nin doktor kökenli Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Merkezi yönetim gerekeni yapamıyorsa, belediyeler olarak biz elimizden geleni yapacağız. CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ile Ağustos ayında yapacağımız toplantıda konuyu gündeme getireceğiz. Neler yapabileceğimizi hep birlikte değerlendireceğiz” dedi. Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Savaş, şunları kaydetti:

 

 

– Belediye olarak şiddeti engellemek üzere bir kampanya yapmaya karar verdik. Tüm kurumlarla işbirliğine hazırız. Tek bir saldırıyı engellemek bile kazançtır.

– Kampanya ile hemşehrilerimize tüm iletişim imkanları ulaşacağız. Sağlık çalışanlarının şiddet nedeniyle yaşadığı tüm olumsuzlukların halk sağlığını ne kadar çok etkilediğini anlatacağız. Şehrimizin her tarafına bilgilendirici afişler asacağız, billboardlarımızda, sosyal medya kanallarımızda çalışmalar yapacağız.

– Bütünüyle şiddet konusunun örgün eğitim müfredatında olması gerektiğini düşünüyoruz, konunun eğitim sistemine dahil edilmesini isteyeceğiz.