Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, savcılıkta ifade verdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, savcılıkta ifade verdi
30 Ocak 2013 16:34

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın yürüttüğü soruşturmada ifade vermek üzere adliyeye gitti.

 

Akaydın, ifadesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

2006 yılında Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü döneminde gündeme gelen bir bina ile ilgili ifade verdiğini söyleyen Başkan Akaydın, “Buradaki ifadem 2006 yılında rektör olarak ilgilendiğim hastane binası arkasında çok modern, her yerden gözüken bir Türkiye projesi inşaatını yapabilmek için istediğim keşif artışının üst makamları yanıltmaya yönelik olduğu iddiasıyla yapılan bir soruşturma” dedi.

KAMU ZARARI YOK

Söz konusu binanın Türkiye’de örneği olmayan bir Sağlık Araştırma Geliştirme binası olduğunu kaydeden Başkan Akaydın, “Dolayısıyla keşif artışı yapılmadan olması imkansızdı. Bu keşif artışı zaten YÖK Başkanı ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in onaylamasından sonra gerçekleşecekti. Böyle bir projede üst makamları yanıltıcı keşif artışı yaptığımıza dair bir iddia. Üstelik de yeni rektörümüz bu inşaatları 2 sene devam ettirdikten sonra durdurmuş ve keşif artışı da oluşmamıştır. Yani iddia edildiği gibi kamu zararı da yoktur. Ama maalesef çok önemli bir ülke projesi yarım kalmıştır, 4.5 yıldır beklemektedir. Beni asıl üzen budur” diye konuştu.

Akaydın’ın savcılıkta ifade verdiğini öğrenen partililer ve belediye çalışanları adliye önünde toplandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Mali Suçlar Bürosu ekipleri, 1 yıl önce bazı toplu ulaşım aracı şoförleri ile yolcuların paralarının şirket tarafından hesaplarına eksik yatırıldığı şikayetleri üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Halk Kart’ın (A-Kent Ödeme Teknolojileri Şirketi) Barınaklar Bulvarı’ndaki hizmet binasında arama yapıldı. Bazı evrak ve bilgisayardaki verilere el konulan soruşturma kapsamında geçen hafta 30’dan fazla belediye çalışanının ifadesine başvuruldu.

 

 

Yanında avukatı Rumi Mercan bulunan Akaydın’ın bir ara tuvalete gittiği sırada kendisine polislerin eşlik etmesine bazı belediye çalışanları tepki gösterdi. Adliyenin 4’üncü katında bulunan Savcı Şanal’ın odasında yaklaşık 3.5 saat süren ifade veren Başkan Akaydın, çok sayıda partili ve belediye çalışanının eşliğinde adliyeden ayrıldı.

 

ADLİYEDEN SLOGANLAR EŞLİĞİNDE ÇIKTI

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ın Antalya Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ifadesinin alınma işlemi tamamlandı. Yaklaşık 4 saat 20 dakika ifade veren Başkan Akaydın, kendisine destek için adliyeye gelen partililerin ‘AKP halka hesap verecek’, ‘Direne direne kazanacağız’ sloganları arasında adliyeden ayrılırken kendisini yalnız bırakmayan partililere ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

KILIÇDAROĞLU TELEFONLA ULAŞTI

Başkan Mustafa Akadın, Antalya Adliyesi’nden ayrılacağı sırada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine telefonla ulaştı. Belediye Başkanı Akaydın, Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na telefonda şunları söyledi:

“Size daha önce işaret etmiş olduğum, yaklaşık 3 sene yapmış olduğumuz bir toplu ulaşım ihalesinin çeşitli yönleriyle sorgulanması. İfade verdik Osman Şanal savcımıza. 4 saat 20 dakika sürdü. Şimdi de üniversiteye gidiyorum. 6 sene önce yaptığım, çok övünmem gereken bir inşaatın hesabını vereceğim. Moralimiz çok iyi. Bütün örgüt burada. Hiçbir zaman ayıplanacağımız bir tafrafımızın olmadığından emin olduğunuzu da biliyorum. Desteğiniz için çok teşükkür ederim. Gayet moralliyiz.”

 



ANTALYA’YA GEÇEN YIL ATANMIŞTI

Erzincan eski Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’i gözaltına alan savcı olarak tanınan Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, Cihaner’i tutuklattıktan sonra özel yetkileri alındı. Savcı Şanal, bir yıl önce HSYK’nın kararıyla Antalya’da terör ve organize suçlar savcılığına atandı.