CHP’li Arpacı: Denizli’de ürünü zarar gören çiftçinin zararı giderilsin!

CHP’li Arpacı: Denizli’de ürünü zarar gören çiftçinin zararı giderilsin!
11 Temmuz 2023 17:25

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli’de Honaz ilçesi başta olmak üzere ‘bağ mildiyösü’ de denilen pronos hastalığından etkilenen bağcıların ve kiraz üreticilerinin sorunlarını TBMM gündemine taşıdı.

 

 

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Denizli’de üzüm ve kiraz üreticilerinin gördüğü zararlar nedeniyle Honaz, Çal ve Güney ilçelerinin afet bölgesi ilan edilmesini, üreticilere hibe verilmesini ve zararlarının giderilmesini istedi.

 

 

“HEM DENİZLİ’NİN HEM DE ÜLKEMİZ EKONOMİSİNİN KAYBI SÖZ KONUSU”

 

 

Arpacı konuşmasında şunları söyledi:

“Son aylarda Denizli’de yaşanan dolu yağışı nedeniyle 11 bin ton ihracatlık kiraz hasar görmüştür. Bugünkü değeri ile 28 milyon dolara denk gelen hem Denizli’nin hem de ülkemiz ekonomisinin kaybı söz konusudur.

Ardından ilimizde bağcılık yapılan alanlarda Bağ Mildiyösü de denen pronos hastalığından dolayı yüzde 100’e varan ürün kayıpları oluşmuş durumdadır. Bu kayıp gelecek yıl ürün hasatında verimi düşürecektir.

Denizli’nin tarımsal hasılatının birinci sırasında yer alan üzüm bağcılığının ilimiz ekonomisine katkısı 4 milyar TL, ülkemiz ekonomisine katkısı ise 20 milyar TL’dir.

 

 

“HONAZ, ÇAL VE GÜNEY İLÇELERİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN”

 

 

Hem pronos hastalığı nedeniyle hem de yaşanan dolular nedeniyle üreticilerimizin yaşadığı kayıpların telafi edilmesi ve üreticilerimize destek olunması gerekmektedir. Bu nedenle Tarım Bakanlığı’nın acilen; Honaz, Çal ve Güney ilçelerimizi afet bölgesi ilan ederek, Denizlili üreticilerimizin banka kredilerini ötelemesi, üreticilere hibe vermesi ve zararların giderilmesi gerekmektedir.”