CHP’li Akkaya: Çalışma Bakanlığı reklamları ile halkı kandırıyor

CHP’li Akkaya: Çalışma Bakanlığı reklamları ile halkı kandırıyor
16 Mart 2017 10:29

İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya TBMM Genel Kurul’unda gündem dışı söz alarak Çalışma Bakanlığının görsel ve işitsel medyada yayınlattığı reklamları ile halkı kandırdığını söyledi.

 

 

 

YENİ İŞE GİRECEKLERİN PRİMLERİ İŞÇİNİN CEBİNDEN ÖDENECEK!..

 

 

 

Akkaya; televizyonlarda ve billboardlarda yayınlanan reklamlarda “tarihin en büyük istihdam seferberliği” olarak belirtilen ve çalışanların tüm vergi ve primlerinin devlet tarafından ödeneceğini söyleyen reklamların halkı yanılttığını; gerçekte sadece işe yeni gireceklerin primlerinin “işçinin cebinden” yani; işsizlik fonundan karşılanacağını vurguladı.

 

 

Akkaya konuya ilişkin olarak şunları söyledi:
“Şubat ayından beri televizyonlarda ve billboardlarda şöyle bir ilan var: “Çalışmak isteyene işte fırsat… Tarihin en büyük istihdam seferberliği ve çalışanların tüm vergi ve primleri devletten.” Şubat ayından bugüne kadar da bu, bütün televizyonlarda ilan ediliyor. Bu ilan külliyen yanlıştır, bu ilan bir aldatmacadır; çünkü ilanda yeni işe gireceklerin primlerinin devlet tarafından karşılanacağı söyleniyor. Bu doğru değildir. 2 Ocak 2017 tarihli 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’ye göre, primlerin hazineden değil, İşsizlik Sigorta Fonu’ndan karşılanacağı hüküm altına alınmıştır. İşsizlik Sigorta Fonu işçilerin primlerinden kesilerek oluşturulan bir fondur ve üçüncü Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit’in Başbakanlığı döneminde çıkarılmıştır. İşsizlik Sigorta Fonu’nun bu şekilde kullanılması zaten doğru değildir. İşçinin parasıyla caka satmak için yalan yanlış ilanlarla Türkiye’yi donatmak da ayrıca ahlaki değildir.”