CHP’li Ağbaba: FETÖ’nün silahla yapamadığını AKP’liler parmakla yaptı

CHP’li Ağbaba: FETÖ’nün silahla yapamadığını AKP’liler parmakla yaptı
1 Şubat 2024 15:05

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın TBMM’de üyeliğinin düşürülmesine yönelik tepkiler, Türkiye Varlık Fonu’nun hesaplarının görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda da devam etti. CHP’liler Atalay’ın milletvekilliğinin TBMM tarafından düşürülmesini ‘Anayasa darbesi’ olarak niteledi. CHP’liler komisyon salonunda üzerinde “Hukuka Darbe, Milli İradeye Darbe, Adalete Darbe” yazan pankartlar açtı.

 

 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle Anayasa’nın askıya alındığını, yetkisini Anayasa’dan alan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP’li Mehmet Muş’un da yetkisinin ortadan kalktığını öne sürdü.

 

 

“DÜŞMAN YAPAMADI, FETÖ YAPAMADI, SİZ YAPTINIZ”

 

 

Ağbaba şöyle konuştu:

– Artık başkan olarak Mehmet Muş’u ve Anayasa’yı ortadan kaldıran bütün milletvekillerini de tanımıyoruz. Bu karar Cumhurbaşkanını da tanımama hakkını veriyor. Atalay kararıyla Yargıtay milli iradenin ırzına geçmiştir. Yargıtay Meclis’e ve TBMM Başkanı’na ayar verdi, Başkan yurt dışına kaçtı.

– Bu bir darbe girişimidir. Yargıtay eliyle Anayasayı hiçe sayma, devre dışı bırakma şeklinde darbe girişimidir. 1920 yılında bu millete düşman ayar veremedi. FETÖ 15 Temmuz 2016’da topla, tüfekle ayar veremedi. AKP milletvekilleri olarak sizler oylamada parmakla darbe yaptınız.