CHP'li Acar'dan sert açıklama…

CHP'li Acar'dan sert açıklama…
16 Ocak 2013 00:44

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün önce Paris’te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunması, ardından da Rum kökenli yazar Dido Sotiriyu’nun “Benden Selam Söyle Anadolu’ya” kitabıyla ilgili Twitter’da yaptığı yorumlara tepkiler sürüyor.
Aygün’e bir tepki de CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar’dan geldi.
Acar yaptığı basın açıklamasıyla isim vermeden Aygün’ü eleştirdi.

“Atatürk’ün partisinde siyaset yapanların, Atatürk’ü silmeye çalışanlara su taşıması kabul edilemez” diyen Acar, Aygün’e sert sözlerle çıkıştı.

CHP’nin, Türkiye Cumhuriyeti’nin de Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi olduğunu dile getiren Acar, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın öncüsü ve yürütücüsü olduğunu belirterek; “Milletinin bağımsız ve özgür yaşaması için bizzat savaş meydanlarında canını ortaya koymuş büyük bir komutandır, kahramandır.” diye konuştu.

Acar açıklamasında ayrıca şunları söyledi:

Ulusal Kurtuluş Savaşı ve devamında ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti, bir aydınlanma devrimidir. Çağdaşlığa, akılcılığa doğru atılmış bir adımdır. Ve bugün Türkiye bölgesindeki bir çok ülkeden farklı bir konumda ise, bu,  kuruluşundaki seçimin doğru yapıldığının göstergesidir. 

   
Pek çok yabancı devlet adamı, Atatürk’ü ‘dahi’ olarak tanımlamış, UNESCO, doğumunun 100. yıl dönümü olan 1981 yılını ‘Atatürk Yılı’, Atatürk’ü de ‘Ulusal Mücadele ve Çağdaşlaşma Lideri’ ilan etmiştir. Bu kararın gerekçesinde de Atatürk için ‘…olağanüstü bir reformcu olduğunu göz önünde tutarak, özellikle sömürgecilik ve emperyalizme karşı en önce açılan savaşların ilk liderlerinden biri olduğunu kabul ederek, dünya ulusları arasında karşılıklı anlayışın, sürekli barışın kurulması için çalışmalarının olağanüstü bir örnek olduğunu ve tüm yaşamı boyunca insanlar arasında hiçbir renk, din ve ırk ayrımını gözetmeden, bir uyum ve işbirliği çağının doğacağına olan inancını anımsatarak, eylemlerini her zaman barış uluslar arası anlayış ve insan haklarına saygı yönünden yapmış olan…’ ifadeleri yer almaktadır.  
   
Atatürk’ün, Türk toplumunun gönlü ve zihnindeki yeri,  yabancı devlet adamları ve uluslararası kuruluşların tanımladığı gibidir. Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapanların da benzer düşünce ve duyguları paylaştığına inanmak istiyoruz.    
   
Başbakan ve Partisi’nin, Atatürk’e, Türkiye Cumhuriyeti’ne bakışı ortadadır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Vatandaşlığı ile ilgili kavramlar, zihinlerden ve gönüllerden silinmeye çalışılırken, Atatürk’ün kurduğu partide siyaset yapanların da bu sürece su taşıyor olması, en hafif deyimiyle ayıptır. Bunu kabul etmek mümkün değildir.
   
Büyük Atatürk Partimizin Kurucusudur, her zaman da CHP’liler tarafından saygıyla ve şükranla anılacaktır.