CHP’den ‘torpile’ karşı yasa

CHP’den ‘torpile’ karşı yasa
16 Aralık 2014 11:30

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, partisinin gündeme getirdiği kamuya açıktan atama skandalları ile ilgili yasa önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu. Devlet Memurları Yasası’na istisnai kadrolara atananların başka bir kadroya atanamayacaklarına ve asli memur yapılamayacaklarına dair hüküm konulmasını isteyen Tanal, aksi halde Hazine menfaatlarının zarara uğradığını belirtti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un, AKP’lilerin yakınlarının devlet kadrolarına açıktan sınavsız olarak atandıklarına, böylece memur olduktan sonra başka kadrolara nakil olduklarına ilişkin skandal listeler açıklamasının ardından, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da bunun için TBMM Başkanlığı’na bir yasa önerisi sundu. Önerisinde, Devlet Memurları Yasası’nın 59. maddesinin 1. fıkrasının değiştirilmesini isteyen Tanal, maddeye “İstisnai memur kadrosuna atananlar bu görevleri süresince başka bir devlet memuru kadrosuna atanamaz ve asli memur yapılamaz” hükmünün eklenmesini istedi.

 

Tanal, gerekçesinde de şu görüşlere yer verdi: “Açıktan istisnai memurluk kadrolarına atananların diğer memurluk kadrolarına, devlet memurluğuna alınma için açılmış bulunan sınava girmeden veya başarmadan naklen atanmaları durumu liyakat ilkesinin ihlali anlamına gelmektedir.”

 

 

Kaynak:Cumhuriyet