CHP'den Beşiktaş'ta "Olaylı 1 Mayıs " açıklaması

CHP'den Beşiktaş'ta "Olaylı 1 Mayıs " açıklaması
2 Mayıs 2013 13:23

CHP dün 1 Mayıs’ta çıkan olaylar üzerine Beşiktaş’ta bir basın açıklaması yaptı.

Valiliğin 1 Mayıs kutlamaları için Taksim Meydanı dışında adres göstermesi üzerine çıkan ve birçok yaralı ve gözaltı ile sonuçlanan olaylar üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Beşiktaş’ta bir basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin:

“Ne yazık ki 30-40 yıldır demokrasi ve özgürlük mücadelesi veren CHP yöneticilerine dün devlet adına görev yapan valinin marjinal grup demesini şiddetle kınıyorum”

CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı,
“Sorumlu herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Gürsel Tekin, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve milletvekilleri İstanbul’daki olaylı 1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Beşiktaş Meydanı’nda düzenlenen toplantıda olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı ifade edildi.

 
İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Dün burada tam da bu meydanda tam da bu kürsünün kurulduğu yerde AKP iktidarının artık sivil faşizme kaçan uygulamalarından birine tanık olduk” diyerek konuşmasına başladı. Salıcı, “1 Mayıs’ta CHP’liler Beşiktaş Meydanı’nda toplanmak için buraya geldiler. Daha doğrusu gelmeye çalıştılar. Metrobüsü, vapurları kendi tuttuğumuz otobüsleri ve her türlü ulaşım imkanını ortadan kaldırarak İstanbul’da resmen sıkı yönetim ilan edildi. Beşiktaş Meydanı’na ulaşan emek örgütlerinden, arkadaşlarımızdan, yoldaşlarımızdan ve CHP’lilerle beraber bu meydan da biraya geldik. Örgütümüzdeki bütün arkadaşlarıma 6 saat boyunca gaz bombalarına karşı göstermiş oldukları yiğit direnişten dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. “Dün 1 Mayıs kutlamalarında emekçilerin üstüne polis vahşi bir şekilde saldırdı” diyen Salıcı olaylarda 1 genel başkan yardımcısı, bir parti meclis üyesi, 2 il başkan yardımcısı ve 1 ilçe başkanının yaralandığını ifade etti.” Bu yaralanmaların sonucunda açık olarak durum gösterdi ki polis CHP’lileri açıktan hedef aldı” diyen Salıcı “Bununla ilgili olaydan sorumluluğu olan herkes hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Milletvekillerimiz parlamentoda konuyu dile getirecekler. İstanbul il örgütü olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Biz Beşiktaşlılara meydan ve ara sokaklarda bizlere kucak açtığı için teşekkür ediyoruz. Bize apartmanını açan, limon veren, yaralıları tedavi etmeye çalışan halkımıza, emekçilerimizin göstermiş olduğu direnişe, gösterdikleri yakın ilgiye teşekkür ediyoruz. Dün burada mahkum olan bir tane marjinal grup vardı. O da polisti. Çevik kuvvet polisiydi. Onun dışında burada marjinal yoktu. 90 yıllık CHP vardı. Emek örgütleri vardı. İşçiler, sendikacılar vardı. Bu da böyle bilinsin. Sayın valinin yaptığı açıklamayı kendi tabiriyle söylüyorum fevkelada yanlıştır. Fevkelade yanlış bir bilgilendirmede bulunmuştur. Bu basın açıklamasından sonra Çağlayan ve Bahçelievler’de durumu kritik olan 3 tane arkadaşımızı ziyaret edeceğiz. Bütün CHP’lileri dün burada direnen bütün arkadaşlarımıza tekrardan teşekkür ediyoruz. Sağolsunlar. Varolsunlar” şeklinde konuştu.