CHP’den, AKP’ye kayınpeder enişte sorusu!

CHP’den, AKP’ye kayınpeder enişte sorusu!
5 Aralık 2013 09:00

-ACAR: “KAYINPEDER-ENİŞTE YOLSUZLUĞUYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI MI?”

-BAKAN MÜEZZİNOĞLU: “SORUŞTURMAYI BAŞLATTIK”

 

CHP Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Bakan Suat Kılıç’ın kayınpederi ve Başbakan’ın Danışmanı Yalçın Akdoğan’ın eniştesi ile ilgili yolsuzluk iddialarını TBMM’de gündeme getirirken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili soruşturmanın başlatıldığını söyledi.

 

CHP’li Acar, bir gazetede yer alan iddiayı TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirerek, soruşturma açılıp açılmadığını sordu.

Konu TBMM tutanaklarına şöyle yansıdı:

 

GÜRKUT ACAR (Antalya) – Sayın Bakan, birkaç gün önce Sözcü gazetesinde ‘Kayınpeder enişte, çok para var bu işte.’ başlığıyla verilen haberde Bakan Suat Kılıç’ın kayınpederiyle Başbakan Danışmanı Yalçın Akdoğan’ın eniştesinin Sağlık Bakanlığının 4 bin adet 112 Acil Servis istasyonu yapılacağına ilişkin işin sözünü aldıkları gerekçesiyle 150 iş adamından 60 milyon lira komisyon tahsil ettikleri ve böyle bir projenin var olmadığının anlaşılması üzerine paraları geri vermedikleri iddia edilmiştir. Sağlık Bakanı olarak bu büyük dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturma açtırdınız mı ya da Adalet Bakanlığı bu konuda herhangi bir işlem yapmış mıdır?

 

SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU (Edirne)- Evet, Sayın Acar, Sözcü gazetesinde çıkan haberle ilgili, yanılmıyorsam pazar günü bu konuda çıktı, pazar günü basın da beni aradı, söyledi. Yanlış yapanlar hukuk önünde her türlü cezasını çeker ama pazartesi günü itibarıyla da biz Bakanlık olarak gerekli soruşturmayı, incelemeyi başlattık. Bunların sonucunda kim hangi yanlışı yaptıysa bunu gerek Bakanlığın idari boyutuyla gerekse hukuk boyutuyla muhatap olduğu müeyyideleri çeker. Ama, bizim Bakanlık olarak böyle bir 4 bin acil sağlık merkezi, 112 merkezi diye herhangi bir şeyimizin söz konusu olmadığını da ifade etmek isterim.