CHP’de yerel seçimde adaylık hesapları!

CHP’de yerel seçimde adaylık hesapları!
9 Eylül 2018 11:36

Muharrem İnce’nin başlattığı olağanüstü kongre için imza kampanyasını partili bazı belediye başkanlarının imkanlarıyla geri püskürten CHP yönetimi, belediye başkan adayları belirleme çalışmalarını başlattı.

 

 

Zihni Erdem / Aydınlık

 
CHP yönetimi adayların bazı yerlerde merkez yoklaması bazı yerlerde ise ön seçim ile belirleneceğini açıklamasına karşın parti içi muhalefet kanadı, CHP’nin kalesi olarak bilenen il ve ilçelerde adayların merkez yoklamasıyla belirleneceğini ve kurultay sürecinde yönetime destek veren belediye başkanlarınm yeniden aday gösterileceğini iddia ediyor.
KOLTUK EYLEMİ YAPAN DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

 
Öte yandan olağanüstü kurultay için imza veren bazı delegelerin, sürecin resmen tamamlanmasından sonra kesin ihraç istemiyle disipline verilmeleri üzerine, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Genel Merkezin önene koltuk getirerek proteste eden partili Abbas Canyurt hakkında da disiplin işlemi başlatıldı.

 

Canyurt’un, Keçiören İlçe Örgütü tarafından kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edildiği ortaya çıktı.

 
Olağanüstü kurultay girişimi Genel Merkez tarafından geri püskürtülen Muharrem Ince’nin bundan sonra nasıl bir yol haritası izleyeceği önümüzdeki günlerde netleşecek. Olağanüstü kurultayın toplanmasından yana tavır alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından İzmir’in kurtuluş etkin likleri vesilesiyle ağırlanacak İnce’nin, kurmayları ile yapacağı toplantıdan sonra yeni bir yol haritası belirlemesi bekleniyor. İnce’ye yakın bazı isimlerin, Genel Merkez’in İnce’ye İstanbul Büyükşehir adaylığı önermesi halinde bu teklifin kabul edilmesi gerektiği görüşünde oldukları öğrenildi.

 
AFYON YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

 
Olağanüstü kurultay sürecini destekleyen Afyon İI Başkanı Savaş Erdoğan “biz kazandık anlayışına katılmadıklarını” belirterek, görevlerinden istifa etti. İstifa açıklamasında “Sorun, 10 yılda 9 seçim kaybedip, her seferinde MYK’yı değiştirerek sorunları çözdüğünü veya gergin olan tabanı sakinleştirdiğini düşünen anlayıştadır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin kader seçimini kaybedenlerin istifa etmeyip bayrağı yeni bir ekibe teslim etmemelerini anlamakta güçlük çekiyoruz. Emek vermemiş, örgüt işleyişini bilmeyen, örgütlenme modeli olmayan, olması için çabalamayan anlayış yüzünden halk bizi umut olarak görmemektedir, önümüzde yerel seçimler var. Partimizin yerel seçimlere Genel Merkezde uzlaşan bir ekiple gitmesinden yanayız. Bu istifa partimizin yerel seçimlere genel merkezimizle uyum içinde çalışacak yeni bir ekiple katılması, partimizin zarar görmemesi içindir. Partimizin geleceği adma hepimiz üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmeli, yeri geldiğinde koltukları boşaltmayı bilmeliyiz. Bazen, yanlışlıkları düzeltmek için gitmek gerekir. Bazen, daha güçlü bir çoban ateşi yakmak için gitmek gerekir” denildi.