CHP’de sular kaynamaya başladı! Yönetim sallanıyor!

CHP’de sular kaynamaya başladı! Yönetim sallanıyor!
10 Haziran 2016 09:47

Saray rejiminin Türkiye’yi her geçen gün daha fazla felakete sürüklediği koşullarda Erdoğan’ı her seferinde “kuyudan” çıkararak destekleyen, en kritik anlarda AKP’nin ayakta kalmasını sağlayan CHP yönetimi, artık sallanmaya başladı.

 

 

 

Özellikle “dokunulmazlıklar” konusunda Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminin adeta Saray’ın hizmetkarı gibi davranması ve daha önce yaşanan “Tezkere” oylaması gibi olaylar, CHP’de gerginliği artırırken, AYM için imza toplamanın ötesinde muhaliflerin seçimli olağanüstü kurultay istemi öne çıkmaya başladı.

 

 

Cumhuriyet’ten Ayşe Yıldırım’ın haberine göre Kurultay için en yakın tarih olarak “sonbahar” denilmeye başlandı Haberde parti içinde kendisini “değişimden ve barıştan yana” diye tarif eden isimlerin il ve bölge toplantıları yaptığı ve bir deklarasyon hazırlandığı belirtilirken muhaliflerin “Biz parti aleyhine bir hareket değiliz. Ama gözümüzün önünde parlamenter sistem yok edilirken Kemal Bey neden sessiz duruyor, harekete geçmiyor. Biz, hukuka, adalete, insan haklarına yani Türkiye’ye karşı yapılan bu darbeye karşı bir isyan hareketiyiz. Bir kadro ve ideoloji hareketiyiz” dediği bildirildi.

 
Fikri Sağlar öne çıkıyor

 

 

 

Fikri Sağlar’ın adının ön planda olduğu ifade edilirken, “dokunulmazlık” meselesini Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için 110 imzayı toplama hareketini onun başlatması bu eğilimi doğruluyor. Bu arada, Kılıçdaroğlu’nun imzalar yüzünden Sağlar’ı partiden atıp atmayacağı CHP’de merak ediliyor.