CHP’de il kongreleri tamamlandı!

CHP’de il kongreleri tamamlandı!
18 Ekim 2023 17:17

CHP il kongreleri dün Bitlis’te yapılan kongrenin ardından tamamlandı. Partide değişimi destekleyenler kongreleri Medyascope’a değerlendirdi. Bir PM üyesi, genel başkan adayı Özgür Özel’e milletvekilleri ve örgütten desteğin arttığını belirterek, “İddia ile söylüyorum ki genel başkanın MYK’sında bile böyle bir eğilim değişikliği olacak. Çünkü değişim umudu arttı” dedi.

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 38. Olağan Kurultayı 5-6 Kasım’da Ankara Spor Salonu’nda yapılacak. Kurultaya giderken 81 ilin kongresi tamamlandı. Dün Bitlis il kongresinin yapılmasıyla kongreler bitti ve seçimle gelen 1200 kongre delegesi belirlenmiş oldu.

 

 

CHP’de değişimcilerin adayı olan Özgür Özel, kongrelerin tamamlanmasının ardından örgütleri ziyaret ediyor.

 

İzmir Milletvekili Deniz Yücel ve Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun kurultayda Özel’i desteklediklerini belirten açıklamaları ise sosyal medyada gündem oldu. Yücel, “Özgür Özel’i desteklemenin partimizin yüksek yararına uygun olduğu düşüncesiyle kendisini destekleme kararı aldım” paylaşımını yaptı. Kayışoğlu ise Özel’in Bursa ziyaretini Twitter hesabından “Değişimin yüzyılı, yüzyılın değişimi” etiketiyle duyurdu.

 

 

Değişimciler iddialı: “Bu kurultayda değişim olacak”

 

 

Değişimi destekleyen Parti Meclisi üyeleri,  yaptıkları değerlendirmede, kurultaya üç hafta kala adayların partililer ile temaslarını arttıracağını söyledi. Bir PM üyesi İstanbul il kongresinin ardından örgütlerde değişim heyecanının arttığını ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bu hafta görüşmelerini arttıracağını anlattı:

 

 

“Bu kurultayda değişim olacağını görüyorum. Genel Merkez il kongrelerinde güçlü olduğu yerleri ilk başta yaptı. İstanbul’u biraz arkaya bıraktı. İstanbul bir hafta daha önce olsa başka olabilirdi ama söylemek gerekiyor ki İstanbul’un sonucu herkesi etkiliyor. Milletvekillerinde de eğilim değişikliği olacak. İddia ile söylüyorum ki genel başkanın MYK’sında bile böyle bir eğilim değişikliği olacak. Çünkü değişim umudu arttı. İstanbul’da Özgür Çelik’in de gittiği yerlerde büyük ilgiyle karşılandığını görüyoruz.”

 

 

“Açıklama yapanlardan daha fazla destek artışı var”

 

 

İlerleyen günlerde Özel’e desteğini açıklayan başka isimlerin olup olmayacağı yönündeki soruya aynı PM üyesi şu yanıtı verdi:

 

“Bu işin merkezine sosyal medya açıklamalarını koymak istemiyoruz. İnsanların farklı hassasiyetleri, dengeleri var. Çekinceleri de olabilir. Elimizden geldiğince kendimizi doğru anlatacağız. Tabii açıklama yapmak isteyen arkadaşlar olacaktır. Açıklama yapanlardan daha fazla destek artışı var. Bazı kongrelerde adaylar arasında ‘hangimiz daha değişimciyiz’ diye tartışıyorlar. İmamoğlu henüz sahaya çıkmadı. İstanbul kongresinde kısa bir konuşma yaptı ama bu saatten sonra o da partililerle, delegelerle görüşecektir.”

 

 

“Önemli olan kavga unsuruna dönüştürmemek”

 

 

Bir başka PM üyesi ise genel başkan adaylarının örgütle artan temaslarının bu süreçte olağan olduğunu belirtti ve partinin bunu kavgaya dönüştürmeden rekabetin süreceğini “Gayet doğal değil midir? Bir seçime gidiyoruz. Hepimiz siyasetin içindeyiz. Saygı içerisinde aynı ideali paylaşanların rekabeti içerisinde sandık gününe kadar çalışmalara devam edeceğiz. Önemli olan bunu farklı bir zemine taşımadan, kavga unsuruna dönüştürmemek” diye savundu.

 

 

“Heyecan tüm illerde var, yalnızca İstanbul dersek haksızlık etmiş oluruz”

 

 

PM üyesi biten kongrelerin değerlendirmesini ve kurultaya ilişkin tahminini şöyle anlattı:

 

 

“Kurultayı kazanacağımızı düşünüyorum. Partide bir değişim olması gerektiğine yürekten inanıyorum. Siyaset yapma şekli değişmeli, yanlışlardan ders çıkaran kadrolar oluşmalı. Zor bir sürece giriyoruz. Önümüzde çok zorlu yerel seçimler var. Sıfır hatayla, birlik beraberlik içinde yeniden umudu yeşertmemiz lazım. Seçmenimize güven vermemiz lazım. Özel ile beraber gittiğim kongrelerde bu heyecanı yeniden inşa ettiğini görüyorum ve mutluluk duyuyorum. İstanbul herkesin gözünün kulağının olduğu bir metropolümüz. Normal bir seçim gibi, kimse uyumamış gibiydi. Tüm Türkiye uyanıktı ve kongreyi izledi, diğer illerde de aynı heyecanı gördüm. Yalnızca İstanbul dersek haksızlık etmiş oluruz.”